Foto: Alamy.
Hockey-VM

Så spelas kvartsfinalerna i hockey-VM

ANNONS

Schweiz vinner mot Finland och årets gruppspel är färdigspelat. 
Så här ser kvartsfinalmötena ut i hockey-VM efter 1–3-matchen.

Med en seger mot Finland kunde Schweiz gå om Tjeckien och säkra ett kvartsfinalmöte mot Tyskland istället för USA. Pucken släpptes och 60 minuter hockey senare hade man gjort precis det med en 3–1-seger.

Kevin Fiala och Andrea Glauser hade gett schweizarna en drömstart på den andra perioden, men Finland gav sig inte. 1–2 dömdes först bort efter coach challenge, men mot slutet av mittendelen av matchen kom målet, då av SHL-bekantingen, Jere Innala. I den tredje jagade de finska spelarna en kvittering, men fick istället se Fiala sätta sitt andra mål i matchen. 

För Finland innebär detta att man avslutar gruppspelet med en förlust innan det blir dags för ett kvartsfinalmöte med rivalerna Sverige. När lagen möttes i gruppspelet av förra årets hockey-VM slutade det med en 2–1-vinst till svenskarna efter straffar.

Så spelas kvartsfinalerna

I och med kvällens matcher är det även klart hur kvartsfinalerna kommer att spelas under årets mästerskap. Nedsläpp sker på torsdag och mötena ser ut på följande vis

16:20 Kanada – Slovakien

16:20 Schweiz – Tyskland

20:20 USA – Tjeckien

20:20 Sverige – Finland 


TV: Jacob Josefsons tre nycklar för ett svenskt VM-guld

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
tisdag 11 juni
02:00 Florida Panthers - Edmonton Oilers NHL
fredag 14 juni
02:00 Edmonton Oilers - Florida Panthers NHL
söndag 16 juni
02:00 Edmonton Oilers - Florida Panthers NHL