Foto: Alamy.
NHL

Uppgifter: Matvej Mitjkov skriver på för Philadelphia

ANNONS

Matvej Mitjkovs kontrakt med St. Petersburg till 2026 skrämde bort NHL-klubbarna vid draften för ett år sedan.
Men enligt ryska uppgifter kommer supertalangen att ansluta till Philadelphia redan till hösten.

Det var ett av de stora diskussionsämnena inför draften 2023. Matvej Mitjkovs situation i Ryssland. Med Ivan Fedotov-gate bakom sig var det många klubbar som skrämdes bort för att lägga ett draftval på det ryska underbarnet.

Tänk om han inte kommer över innan kontraktet med SKA St. Petersburg går ut 2026? Tänk om han skriver på ett nytt kontrakt i Ryssland?

Frågorna var många och det var något som gjorde att forwarden föll till val nummer sju där Philadelphia chansade. Och nu ser man ut att ha kunnat göra en riktig vinstaffär.

För enligt ryska uppgifter kommer 19-åringen att åka över till USA och NHL redan nästa säsong. Det är journalisten Arthur Khairullin som skriver på sin Telegram-kanal att supertalangen kommer att spela i Philadelphia nästa säsong.

Gillamarkeringen blev bensin på elden

När uppgifterna sedan spreds på sociala medier valde Matvej Mitjkov att gilla ett inlägg som skrev om uppgifterna. Något som har spätt på spekulationerna ännu mer.

Image

I tidig ålder utmålades ryssen som en möjlig kandidat att kunna utmana självaste Connor Bedard om förstaplatsen i draften. Vid U18-VM 2021 överglänste han dessutom Bedard med tolv mål och 16 poäng på sju matcher. Sedan kom invasionen av Ukraina och det föranledde att han föll på draftlistorna och att han inte har fått mäta sig med de bästa i sin årskull i internationella turneringar.

Den här säsongen blev det 41 poäng på 47 matcher i KHL för Sotji, dit han var utlånad.


TV: Bellemare om en eventuell återkomst till Sverige

Den här artikeln handlar om: