Mike Sullivan.
Foto: Alamy
NHL

Mike Sullivan blir USA:s tränare i OS

ANNONS

Om mindre än två år går ett stjärnspäckat OS av stapeln i Milano. Då får Pittsburghs tränare Mike Sullivan chansen att träna det amerikanska stjärnlaget.

USA kommer att gå in till den stjärnspäckade OS-turneringen i Milano 2026 som en av mästerskapets stora favoriter. Laget förväntas innehålla stjärnnamn som Connor Hellebuyck, Quinn Hughes, Jack Hughes, Auston Matthews och Jason Robertson, för att nämna några stjärnnamn som USA:s lagledning kommer att ha till sitt förfogande.

Nu står det också klart vem som kommer att coacha laget. Via sin hemsida meddelar USA:s ishockeyförbund att det blir Pittsburghs tvåfaldige Stanley Cup-mästare Mike Sullivan som får chansen att träna stjärnlaget.

Sullivan kommer även coacha USA:s lag i nästa säsongs 4 Nations Face-Off.

– Jag är mer än tacksam att få chansen att coacha USA i två så stora turneringar. Det har varit fantastiskt att se framstegen vårt land gjort inom hockeyn under min karriär. Jag är ärad att få leda våra bästa spelare och jag ser framemot utmaningarna, säger Sullivan.

Har stått på landslagets tränarbänk tidigare

Detta blir inte första gången som Sullivan finns med i det amerikanska båset vid en stor turnering. 2016 var han assisterande tränare till USA:s landslag i World Cup och 2007 var han huvudtränare för det amerikanska landslaget i VM-turneringen.

Mike Sullivan blev anställd som huvudtränare i Pittsburgh under säsongen 2015/16 och har sedan dess vunnit två Stanley Cup-titlar med klubben. Han ingick även i Chicagos ledarstab (som spelarutvecklare) när klubben vann Stanley Cup 2015.


TV: Dallas vidare till konferensfinal

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
tisdag 11 juni
02:00 Florida Panthers - Edmonton Oilers NHL
fredag 14 juni
02:00 Edmonton Oilers - Florida Panthers NHL
söndag 16 juni
02:00 Edmonton Oilers - Florida Panthers NHL