Jonathan Drouin.
Foto: Alamy
NHL

Jonathan Drouin vill stanna i Colorado

ANNONS

Colorados värvning av Jonathan Drouin blev en succé. Nu vill forwarden stanna i Denver.
– Jag har älskat min tid här, säger han.

Jonathan Drouin har varit ett av Colorado Avalanches stora utropstecken den här säsongen. 29-åringen, som hämtades in via free agent-marknaden i somras, skrev ett ettårskontrakt värt 825 000 dollar och levererade NHL-karriärens mål- och poängbästa säsong med sina 19 fullträffar och 56 poäng på 79 grundseriematcher.

Nu hoppas Drouin bli kvar i Denver-klubben.

– Jag skulle älska att komma tillbaka hit och skriva ett nytt kontrakt. Jag har älskat min tid här och familjen har älskat sin tid här, säger han till DNVR Avalanche.

Återförenades med Nathan MacKinnon

Colorado Avalanche valde inför den här säsongen att återförena Nathan MacKinnon och Jonathan Drouin, som under sin tid i juniorligan med Halifax Mooseheads gjorde dundersuccé vilket resulterade i att MacKinnon gick etta (till Colorado) och Drouin trea (till Tampa Bay) i NHL-draften 2013.

Inför den här säsongen kom Drouin från några tuffa säsonger i Montréal, där han förra säsongen endast noterades för två mål. Den här säsongen var forwarden den billigaste spelaren (entry level-kontrakt exkluderat) per producerad poäng i hela NHL med en kostnad på 14 732 dollar per producerad poäng.

– Jag hade haft några tuffa år i Montréal, så att få komma hit och spela med det här laget har varit häftigt. Det är ett grymt gäng och stab. Det är ett bra ställe att spela hockey på.

Under sin karriär har forwarden skrapat ihop 337 poäng på 564 NHL-matcher med Tampa Bay, Montréal och Colorado.


TV: Sverige tog femte raka segern – klara för kvartsfinal

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
tisdag 11 juni
02:00 Florida Panthers - Edmonton Oilers NHL
fredag 14 juni
02:00 Edmonton Oilers - Florida Panthers NHL
söndag 16 juni
02:00 Edmonton Oilers - Florida Panthers NHL