TV: Boston förlänger säsongen: “Vår bästa match i serien”

Boston undvek att åka ur i match fem mot Florida. Bruins vann med 2-1 på bortaplan efter att Charlie McAvoy satte avgörandet redan i den andra perioden.
– Vi åker hem och nu är serien vidöppen, säger McAvoy inför match sex.

Florida hade chansen att stänga serien mot Boston i match fem. Det lyckades man dock inte med och nu väntar en match sex på bortaplan.

En tuff nöt att knäcka för Panthers.

I match blev det målsnålt och jämnt där matchens sista mål, det som avgjorde matchen, kom redan i den andra perioden. Det var då backen Charlie McAvoy som hittade rätt och satte dit 2-1.

Annars var det också målvakten Jeremy Swayman som klev fram för Boston och gjorde 28 räddningar på 29 skott.

– Jag tycker att vi tog många bra beslut i den första perioden vilket ledde till mycket tid i anfallszonen och många chanser. Det här var vår bästa match i serien, säger Bruins tränare Jim Montgomery till NHL.com.

“Låt oss åka hem och vinna en hockeymatch”

Det var också Boston som tog ledningen i den första perioden när Morgan Geekie satte 1-0 mindre än fem minuter in i matchen.

Den ledningen höll sig tills Sam Reinhart kvitterade i början på den andra perioden.

Vid ställningen 1-1 kom sedan Charlie McAvoys 2-1-mål. Ett mål som Florida ville ha en videogranskning på, men som domarna valde att döma mål på. Nu väntar en match sex på hemmaplan i TD Garden för Boston.

– Låt oss åka hem och vinna en hockeymatch. Du är inte lovad någonting förutom dagen du har. Vinn dagen. I dag gjorde vi det och låt oss åka hem nu, säger matchvinnaren.