Albin Eriksson.
Foto: Bildbyrån
HockeyAllsvenskan

Albin Eriksson klar för Östersund

ANNONS

I går gick Albin Eriksson och BIK Karlskoga skilda vägar. Nu är forwarden klar för spel i hockeyallsvenska konkurrenten Östersund.

Med ett år kvar på avtalet valde Albin Eriksson och BIK Karlskoga under gårdagen att gå skilda vägar. Forwarden, som sköt 20 mål så sent som säsongen 2022/23, blir emellertid kvar i ligan.

Under tisdagen meddelade Östersund att den SHL-meriterade forwarden är klar för spel i klubben.

– Jag var väldigt imponerad av Albin under vårat första år i HockeyAllsvenskan och det är en spelare som vi såklart har haft koll på. Han hade precis som vi ett lite tyngre år ifjol men vi vet vilken potential som finns, så när möjligheten att få hit honom kom upp var det inte mycket att tveka på. Han har bra storlek, jobbar hårt och är en målskytt med grymt skott. Nu ska vi jobba tillsammans för att få en rolig säsong, säger sportchefen Per Tagesson.

Albin Eriksson skriver ettårskontrakt med Östersund

Kontraktet sträcker sig över den kommande säsongen.

– Det känns otroligt spännande inför nästa säsong. ÖIK har något bra på gång och det ska bli jättekul att få chansen att vara med på den resan. Ser redan fram emot hösten, säger Eriksson.

Östersund blir Albin Erikssons tredje allsvenska klubb i karriären. Förutom BIK Karlskoga spenderade han även en kort lånesejour (tre matcher) i MoDo under säsongen 2019/20. I SHL har Eriksson spelat med Skellefteå och Färjestad och säsongen 2021/22 spelade han Liiga-hockey i Finland med Ässät och Ilves.


TV: Mats Sundin skjuter VM-guldet till Sverige

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
tisdag 11 juni
02:00 Florida Panthers - Edmonton Oilers NHL
fredag 14 juni
02:00 Edmonton Oilers - Florida Panthers NHL
söndag 16 juni
02:00 Edmonton Oilers - Florida Panthers NHL