NHL

TV: Carolina lever: "Krigar för våra liv"

ANNONS

New York Rangers missade chansen att avgöra serien mot Carolina. Istället reducerade Hurricanes till 3-1 i matcher efter ett sent 4-3-mål av Brady Skjei i match fyra.
– Jag var rätt uppjagad, det blev definitivt ett målfirande där, säger matchvinnaren till NHL.com.

De hade ännu inte förlorat en match i slutspelet och gick upp till en 3-0-ledning i matchserien mot Carolina. Men då tappade New York Rangers i match fyra och får nu ladda om inför en match fem.

Det efter att ha kommit tillbaka från 1-3 till 3-3 för att sedan förlora med 3-4 i slutminuterna.

För Carolinas del var det Brady Skjei som klev fram och avgjorde i powerplay i slutet av matchen.

– Vi har haft tron genom hela serien. Vi krigar fortfarande för våra liv här. Det är två bra lag som spelar hockey och det finns inte mycket is att gå på. Målvakterna spelar riktigt bra, säger Jake Guentzel.

Har chansen att avgöra i match fem

Carolina lyckades redan i den första ta ett kommando om match fyra efter att ha klivit upp i en 3-1-ledning. Jevgenij Kuznetsov och Stefan Noesen gjorde båda mål inom matchens sex första minuter.

Will Cuylle reducerade sedan innan Sebastian Aho hittade 3-1-målet.

I den andra perioden kom 3-2 via Barclay Goodrow innan Mika Zibanejad spelade fram Alexis Lafrenière till 3-3 i den tredje perioden.

Men till slut kom alltså 4-3 av Carolina och Rangers får nu istället chansen att stänga serien på hemmaplan i match fem.

– Åk hem, nollställ och fokusera på nästa match. Vi måste bara fortsätta, hoppas på en bättre start och för ledningen på måndag, säger Mika Zibanejad.


Den här artikeln handlar om: