Viaplay.

TV: New York Rangers stormar mot konferensfinal

New York Rangers är ostoppbara för tillfället. I natt tog de sin sjunde raka seger och har ännu inte förlorat i slutspelet.
Efter 3-2 mot Carolina har man nu också 3-0 i matcher och är en seger ifrån en konferensfinal.

Det ser ut att kunna bli en lång vår på Manhattan. New York Rangers vann Presidents trophy i grundserien, som går till laget som tar flest poäng. I slutspelet har man nu fortsatt på inslagen väg.

Efter att först ha slagit ut Washington med fyra raka matcher har Rangers nu klivit upp i en 3-0-ledning i matcher mot Carolina Hurricanes. Och nu talar allt för att de kommer avancera till en ny konferensfinal.

I match tre blev det seger efter övertid där storstjärnan Artemij Panarin klev fram och avgjorde.

– Jag var så glad, mycket känslor. Jag kan inte riktigt förklara för dig vad som hände. Det var så skönt att se pucken gå i mål, speciellt i den här matchen, säger ryssen till NHL.com.

"Det gör ont"

Det var annars Carolina som började matchen bäst och tog ledningen via Jake Guentzel i den första perioden. I den andra kvitterade Chris Kreider, efter en assist av Mika Zibanejad.

Den svenska stjärnan har nu gjort poäng i samtliga sju matcher i slutspelet.

I början av den tredje perioden kom sedan 2-1 av Alexis Lafrenière, men Carolina var inte slagna där. Med dryga minuten kvar av matchen och plockad målvakt kvitterade Andrej Svetjnikov till 2-2.

Sen avgjorde alltså Artemij Panarin till 3-2 bara drygt två minuter in i förlängningen.

– Det gör ont, du måste vara realistisk. Du måste tag i dig själv och komma tillbaka i morgon. Vi spelar fortfarande, säger Carolinas huvudtränare Rod Brind'Amour efter matchen.

Match fyra spelas natten till söndag, svensk tid.