Foto: Bildbyrån & Alamy
NHL

Beskeden om Calle Själin, Mattias Norlinder och Filip Engarås

ANNONS

Det blir en fortsättning i Nordamerika för Mattias Norlinder - men det kan bli en återkomst till Europa för Calle Själin. Det bekräftar agenten Claes Elefalk på CAA för hockeysverige.se.
– Han kan komma att återvända i en till två säsonger innan han tar fart mot en ny sejour i Nordamerika, säger Elefalk om Själin.

Ett helt gäng svenskar på gränsen mellan NHL och AHL har utgående kontrakt - och den senaste tiden har vi exempelvis sett Erik Källgren och Oskar Lindblom skriva på för Brynäs och Filip Cederqvist har sajnat med Frölunda.

Men det finns fler svenskar som har en oviss framtid i Nordamerika. En av dem är den tidigare Leksandsbacken Calle Själin. Efter succén i Leksand fick han NHL-kontrakt av Florida Panthers för två år sedan, och vid trade deadline byttes han bort till Buffalo Sabres. Det har dock inte blivit någon NHL-debut för Själin - som nu blickar mot Europa.

– Det ser ut som att Calle Själin kan komma att välja att återvända till Europa i en till två säsonger, innan han åter tar ny fart mot en ny sejour i Nordamerika, bekräftar agenten Claes Elefalk på CAA för hockeysverige.se.

24-årige Själin har från sin backplats gjort 15 poäng på 70 matcher i AHL.

Mattias Norlinder blir kvar i Nordamerika

En back med utgående kontrakt som däremot ser ut att bli kvar i Nordamerika är Mattias Norlinder. Den tidigare MoDo- och Frölundaspelaren har gjort sex matcher i NHL, men har de två senaste åren hållit till i Montréals farmarlag Laval.

– Han blir kvar i Nordamerika, men vi får se i sommar om han förlänger med Canadiens eller om det blir en annan klubb, bekräftar Elefalk.

Detsamma gäller Filip Engarås, som huserar i New Jersey Devils organisation och den här säsongen gjort 53 matcher i AHL och tolv i ECHL, bekräftar agenten. 

24-åringen har tillbringat de sex senaste åren i Nordamerika, och fler ser det ut att bli.


TV: Höjdpunkter från Jonas Brodins säsong

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
söndag 16 juni
02:00 Edmonton Oilers - Florida Panthers NHL
onsdag 19 juni
02:00 Florida Panthers - Edmonton Oilers NHL