Tobias Pehrsson är tillbaka i Almtuna.
Foto: Johanna Lundberg/Bildbyrån
HockeyAllsvenskan

Tobias Pehrsson blir klubbdirektör för Almtuna

ANNONS

Efter sex år i Djurgården så går karriären vidare för Tobias Pehrsson. 
Under fredagsmorgonen presenteras han nämligen som ny klubbdirektör för Almtuna. 
– Det blir en helt ny möjlighet för mig att nu och arbeta med hela föreningen, säger Pehrsson på klubbens hemsida

Mellan 2011 och 2018 jobbade Tobias Pehrsson i Almtuna där han började som ungdoms- och juniortränare för att sedan bli assisterande tränare för A-laget i HockeyAllsvenskan och därefter sportchef för klubben. 

Därefter flyttade han till Djurgårdens IF och har spenderat sex år som utvecklingschef för Stockholmsklubben. 

Men nu lämnar 39-åringen DIF och återvänder till Almtuna IS – i en ny roll. Pehrsson presenteras nämligen som ny klubbdirektör för Uppsalaklubben. 

– Det känns såklart vemodigt att lämna Djurgården där jag haft en utvecklande resa. Samtidigt blir det en helt ny möjlighet för mig att nu tillträda som klubbdirektör och arbeta med hela föreningen, säger han på klubbens hemsida.

Almtuna bygger nytt: “Påbörjade en omställningsresa”

Almtuna har haft två starka säsonger i HockeyAllsvenskan under Robert Kimby och Tony Mårtenssons ledning där de har tagit 76 och 77 poäng samt kommit sjua och nia i tabellen. Båda gångerna blev det dock uttåg direkt i åttondelsfinalen. Men nu har de båda gått vidare där Kimby blivit huvudtränare i Djurgården och Mårtensson assisterande sportchef i Linköping.

Till nästa säsong bygger då Almtuna om med Daniel Karlunden som ny tränare och Nicklas Danielsson som sportchef. Nu kommer alltså också Tobias Pehrsson in som ny klubbdirektör inom föreningen. 

– Vi är glada att få hälsa Tobias välkommen tillbaka. Styrelsen påbörjade en omställningsresa för tre år sedan och är övertygade om att Tobias är rätt person för klubben med sitt driv, engagemang och kunnande, säger styrelseordförande Petteri Olsén. 

Almtuna har de senaste åren dragits med stora ekonomiska problem vilket gör att de är i botten sett till budget i HockeyAllsvenskan.


TV: Nördsnack med Foppa: "Min klubba"

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
tisdag 11 juni
02:00 Florida Panthers - Edmonton Oilers NHL
fredag 14 juni
02:00 Edmonton Oilers - Florida Panthers NHL
söndag 16 juni
02:00 Edmonton Oilers - Florida Panthers NHL