Gustaf Kangas.
Foto: Bildbyrån
HockeyAllsvenskan

Gustaf Kangas byter Västerås mot Björklöven

ANNONS

Björklöven stärker upp nerifrån när man kliver in i den nya eran. 
18-årige Gustaf Kangas ansluter från Västerås på ett tvåårskontrakt. 
– Tillsammans ska vi upp i finrummet, säger han i en videohälsning.

Efter en säsong med sporadiska inhopp i Västerås har Gustaf Kangas bestämt sig för att ta nästa steg. Den 18-årige juniorlandsmannen har kommit överens med Björklöven om ett tvåårsavtal för att ta klivet in i seniorhockeyn på riktigt. 

– Gustaf är en klok tvåvägscenter med framtiden för sig. Han tog stora kliv ifjol och var motorn i Västerås J20-lag. Vi hoppas att det nu är dags för nästa kliv i hans karriär och göra ett avtryck i seniorhockeyn, säger Björklövens sportchef Per Kenttä på hemsidan.

Gustaf Kangas är stockholmare och har Täby som moderklubb, men valde tidigt att flytta till Västerås för att slå sig fram där. Den gångna säsongen var han kaptenen som ledde J20-laget både med poäng och som ledare. I Hockeyallsvenskan blev det ett mål under de 23 matcherna han noterades för. 

Samtidigt som detta är han fortsatt en del av landslagsverksamheten. 23/24 blev det matcher både med U19- och U20-landslaget.


TV: Filip Forsbergs alla 48 mål från säsongen

Den här artikeln handlar om: