SM-FINALEN
Andra silvret för Rögle.
Foto: Bildbyrån
SM-slutspelet

Rögles besvikelse – andra finalförlusten: “Skellefteå är inte bättre än oss”

ANNONS

För andra gången spelade Rögle SM-final – och för andra gången blev det silver. 
Efteråt var det blandade känslor för skåningarna – både besvikelse och stolthet. 
– Jag är sjukt stolt över våra killar på sättet som vi kan snurra runt den här säsongen, säger tränaren Roger Hansson till TV4. 

Resan är över för Rögle BK

Deras succé i SM-slutspelet tog stopp i finalserien mot Skellefteå där de förlorade fyra av fem matcher och därmed får fortsätta vänta på klubbens första guld genom tiderna. 

Skellefteå vann kvällens match med 2-0 och därmed blir det silver för Rögle. 

– Jättetufft. Jag tycker väl inte att matchserien är 4-1 egentligen. Det är väl i dag som Skellefteå är numret större än oss men annars tycker jag att det är en jämn serien. Vi har inte lyckats hitta sätt att göra fler mål, det är det vi ryker på, säger lagkaptenen Anton Bengtsson till TV4 efter nederlaget.

“Med handen på hjärtat så kan jag inte säga att Skellefteå är bättre än oss”

Roger Hansson klev in som tränare under säsongen och fick laget att vända på sin form för att gå hela vägen till final – men där räckte det inte till. 

Trots att Skellefteå vann med 4-1 i matcher så menar dock Hansson att Skellefteå inte var speciellt mycket bättre än Rögle. 

– Det är surt men det är som det är. Jag tycker att vi står upp sjukt bra. I fyra matcher innan denna så är det jämnt skägg men de har marginalerna med sig. Med handen på hjärtat så kan jag inte säga att Skellefteå är bättre än oss men de har marginalerna med sig i de fyra matcherna, säger Roger Hansson till TV4 och fortsätter: 
– Sedan är Skellefteå absolut värdiga vinnare. Tittar man på hela deras säsong så har de spelat CHL-slutspel där de tog sig hela vägen till final med allt som det kräver med resor, energi och slitage på truppen samtidigt som de har spelat i SHL och i slutspelet på ett jäkligt solitt sätt. De är värdiga vinnare till hundra procent men bättre än oss? Nja, kanske i dag men marginalerna har de kanske också förtjänat över en hel säsong. Hatten av för det.

Mitt i besvikelsen så uttrycker Hansson också en stor stolthet över hur laget har klivit upp sedan han tog över. 

– Sedan är jag sjukt stolt över våra killar på sättet som vi kan snurra runt den här säsongen, komma ihop som grupp och vända detta. Kanske har vi kanske inte riktigt krämen i finalserien som resten av slutspelet. Samtidigt blir vi utmanade av Skellefteå på andra punkter än i övriga matcherna. Jättestolt och glad för killarna sedan är det surt för dem i dag men jag tror att de ändå kan vara stolta över vad de har lyckats åstadkomma om en vecka.

Löftet till Röglefansen: “Den här vinsten kommer”

Anton Bengtsson menar också att det är en stolt känsla trots finalförlusten. 

– Jag är oerhört stolt över alla där inne som har gjort ett hästjobb här, egentligen hela säsongen. Det har varit motigt och vi har kämpat och kämpat men sedan får det att släppa. Jag tycker inte att den här finalserien är värd 4-1 men Skellefteå gör det jättebra och förtjänar att vinna. Det är oerhört tungt just nu. 

I slutet skickar Roger Hansson också en passning gentemot Skellefteå – och ett löfte till Röglefansen. 

– Jag vill också tacka publiken i Ängelholm. Det var högt här i dag men det var ingenting jämfört med hur det är i Ängelholm. Den här vinsten kommer, det lovar jag, säger Hansson.


TV: Elias Pettersson inför sitt första riktiga slutspel

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
söndag 16 juni
02:00 Edmonton Oilers - Florida Panthers NHL
onsdag 19 juni
02:00 Florida Panthers - Edmonton Oilers NHL