Josef Boumedienne tar plats på tränarbänken.
Foto: Bildbyrån
Hockey-VM

Josef Boumedienne blir assisterande coach i Tre Kronor under VM

ANNONS

Förra året var Josef Boumedienne med i den svenska landslagsledningen som assiterande general manager. I årets VM-turnering blir “Bom-Bom” assisterande tränare.
– Det känns väldigt kul och inspirerande att ansluta till ledarstaben för den här VM-turneringen, säger han i ett pressmeddelande.

Under måndagen meddelade Svenska ishockeyförbundet i ett pressmeddelande att Josef Boumedienne kommer att förstärka Sam Hallams tränarstab under den kommande VM-turneringen i Tjeckien.

Förra året var “Bom-Bom” assisterande general manager under turneringen i Tammerfors, medan han denna turnering kommer att vara assisterande coach.

– Det känns väldigt kul och inspirerande att ansluta till ledarstaben för den här VM-turneringen. Jag känner Sam, Stefan (Klockare) och Nicklas (Rahm) bra från VM förra året och det ska bli kul att få jobba tillsammans med dem igen, säger Boumedienne.

Är assisterande tränare i NHL

Boumedienne ansluter till Tre Kronor i samband med landskamperna mot Finland i Linköping denna vecka.

– Jättekul att Josef kommer vara med oss i coachteamet den här VM-turneringen. Dels så har han erfarenhet av hur vi jobbar från förra årets VM, dels så har han stor erfarenhet från jobbet han har gjort i Columbus det senaste decenniet. Med Josef in i gänget så får vi ytterligare en person som kan jobba nära spelarna med feedback och ger ytterligare ett taktiskt perspektiv, säger Sam Hallam.

Boumedienne har tidigare haft ett kortare tränaruppdrag i Brynäs, där han tillsammans med Nils Ekman hjälpte klubben kvar i SHL 2021 och har den här säsongen varit assisterande tränare i NHL-klubben Columbus Blue Jackets.


TV: William Eklund om VM-spel

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
torsdag 02 maj
18:00 Tjeckien - Finland Czech Hockey Games
19:45 Sverige - Schweiz Czech Hockey Games
fredag 03 maj
02:00 Toronto Maple Leafs - Boston Bruins NHL
01:00 Nashville Predators - Vancouver Canucks NHL
lördag 04 maj
04:00 Vegas Golden Knights - Dallas Stars NHL
12:00 Schweiz - Finland Czech Hockey Games
16:00 Tjeckien - Sverige Czech Hockey Games
söndag 05 maj
12:00 Sverige - Finland Czech Hockey Games
16:00 Tjeckien - Schweiz Czech Hockey Games