STANLEY CUP
Video: Viaplay
NHL

Toronto krossades - utan William Nylander: "Tufft utan honom"

ANNONS

Slutspelspremiär mot ett tufft Boston Bruins. 
Då fick Toronto Maple Leafs klara sig utan William Nylander - och föll. 
– Det är tufft att gå in i slutspelet utan honom, säger coachen Sheldon Keefe till NHL.com efter 1–5-förlusten. 

Se matchens höjdpunkter i spelaren ovan.

Sedan 1959 har Toronto Maple Leafs inte lyckats slå Boston Bruins i ett slutspel en enda gång. I natt klev de ut i Bruins TD Garden utan en av sina största stjärnor och förlorade med hela 1–5. 

William Nylander som spelade i sista grundserieomgången så sent som i onsdags, fanns plötsligt inte med på isen på grund av en okänd skada och skapade därigenom stora frågetecken. Experten, Paul Bissonnette riktade rejäl kritik mot det hela i TNT:s TV-studio.

– Vad är det frågan om? Han spelade sista seriematchen mot Tampa Bay i onsdags. Varför vilade han inte från den betydelselösa matchen om han var småskadad? säger han. 

Redan efter dryga två minuter kom första målet för Bruins. Jesper Boqvist hittade John Beecher och 1–0 var ett faktum tidigt. I andra ryckte sedan Boston ifrån. Hampus Lindholm noterades för en assist till 2–0 och innan 40 minuter var spelade kom även 3–0 och 4–0, båda från Jake DeBrusk i powerplay.

“Han hade inget att göra med att…”

I tredje perioden svarade Toronto till slut, men förgäves. 5–1 kom i tom bur och fastställde seger nummer ett för Bruins i slutspelet. 

– Nylander är självklart en fantastisk spelare och en stor del av vårt lag. Vi har varit i situationer under säsongen då nyckelspelare varit borta. Det handlar bara om att andra får chansen och att de utnyttjar den, säger lagkamraten Auston Matthews till NHL.com.

Trots att mycket av snacket efteråt handlade om Nylander frånvaro, menade coachen, Sheldon Keefe att det inte hade något att göra med förlusten. 

– Han hade inget att göra med att vi tog för många utvisningar eller två mot ett-lägen. Självklart påverkar han powerplay-spelet, men som jag sagt har vi hanterat det bra hela säsongen. Några av våra bästa matcher har varit de utan våra bästa. Det är tufft att gå in i slutspelet utan honom, men det är inte “storyn” här ikväll, säger han till NHL.com. 

När en svensk var borta återvände dock en annan. När slutspelet inleddes gjorde Calle Järnkrok comeback för Toronto. Senast han spelade innan nattens match var 15 mars.


TV: Experterna om William Nylanders frånvaro

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
torsdag 02 maj
18:00 Tjeckien - Finland Czech Hockey Games
19:45 Sverige - Schweiz Czech Hockey Games
fredag 03 maj
02:00 Toronto Maple Leafs - Boston Bruins NHL
01:00 Nashville Predators - Vancouver Canucks NHL
lördag 04 maj
04:00 Vegas Golden Knights - Dallas Stars NHL
12:00 Schweiz - Finland Czech Hockey Games
16:00 Tjeckien - Sverige Czech Hockey Games
söndag 05 maj
02:00 Boston Bruins - Toronto Maple Leafs NHL
12:00 Sverige - Finland Czech Hockey Games
16:00 Tjeckien - Schweiz Czech Hockey Games
fredag 10 maj
16:20 Schweiz - Norge VM
16:20 Slovakien - Tyskland VM
20:20 Tjeckien - Finland VM
20:20 Sverige - USA VM