Vimmerby och Hudiksvall vinner kvällens matcher.
Foto: Hockeyettan/Skärmdump
Nyhet

Vimmerby och Hudiksvall vinner kvällens matcher – nu väntar drama i sista omgången

ANNONS

Det blir inget avancemangsfirande för Kristianstad under torsdagskvällen. 
Vimmerby vann nämligen med 4-3 mot Brödernas/Väsby efter att ha avgjort i tom kasse under matchens sista minut – samtidigt som Hudiksvall vann efter straffar mot Kristianstad. 
Kvalserien till HockeyAllsvenskan lever därmed till sista omgången där tre lag har chansen på avancemang. 

Förutsättningarna var glasklara inför kvällens näst sista omgång i kvalserien till HockeyAllsvenskan. Kristianstad hade chansen att säkra avancemang vid seger i seriefinalen mot tvåan HudiksvallOM Vimmerby samtidigt också förlorade mot Brödernas/Väsby

Om något annat scenario inträffade så skulle dramat leva vidare till den sista omgången på lördag. 

Vimmerby fick då en drömstart och tog ledningen med 2-0 borta mot Brödernas/Väsby redan efter sex minuter och det såg då ut som att Kristianstads firande skulle få skjutas upp. Väsby reducerade dock i slutet av första perioden. Samtidigt tog KIK ledningen borta mot Hudiksvall efter mål av Linus Pettersson men hemmalaget kvitterade sedan för 1-1 efter 20 minuter.

Vimmerby tappade ledning mot Väsby

I den andra perioden gjorde Vimmerby först 1-3 då Anton Carlsson blev målskytt i powerplay och Kristianstad följde sedan upp det med att återigen ta ledningen mot Hudiksvall genom Kevin Engvall. Men i slutet av perioden så hände något då Väsby tog sig tillbaka in i matchen. Carl Wassenius gjorde 2-3 och bara dryga minuten senare gjorde Fredrik Forsberg 3-3 och det var plötsligt utjämnat där. 

Bara en minut in i den tredje perioden så gjorde Kristianstad 1-3 på Hudiksvall då Emil Öhrvall satte sitt fjärde mål för kvalserien. Eftersom det var oavgjort mellan Väsby och Vimmerby så var Kristianstad där och då i HockeyAllsvenskan men då behövde de behålla sin ledning samtidigt som Vimmerby inte fick göra mål mot Brödernas/Väsby. 

Med drygt sex minuter kvar så gjorde Hudiksvall då 2-3 genom Karl Umegård och skapade en ny dramatik i matchen. Men blott en och en halv minut senare så svarade Kristianstad genom att sätta 2-4 på en kontring där Joel Svensson sköt direkt efter en passning av Filip Lennström

Kristianstad tappade mot Hudiksvall – då avgjorde Vimmerby i sista sekunden

Hudiksvall var dock inte redo att ge upp säsongen utan reducerade återigen till 3-4 bara halvminuten senare för att skapa nerv i matchavslutningen. Hudik tog också ut målvakten och fick då också in ett 4-4-mål genom Christoffer Jansson

I Väsby tog hemmalaget ut målvakten i hopp om att göra ett segermål och hålla det allsvenska hoppet vid liv men det ledde till att Vimmerby kunde sätta ett segermål i tom kasse. Jakob Karlsson blev målskytt för 3-4 i matchens sista sekund och Vimmerby tar alltså tre poäng vilket gör att de håller kvalserien vid liv. Samtidigt släcktes då Brödernas/Väsbys chans att nå HockeyAllsvenskan.

Norrut så blev det förlängning mellan Hudiksvall och Kristianstad och lagen delar därmed på poängen. Hudiksvall fick chansen i powerplay i slutet av övertiden men gjorde inget mål utan i stället väntade straffläggning för att få fram en vinnare i seriefinalen. 

Karl Umegård gjorde mål samtidigt som Isak Johansson räddade alla tre straffar vilket gör att Hudiksvall tar den livsviktiga bonuspoängen och vinner med 5-4.

Så avgörs Kvalserien

Det blir därmed ett stort drama i kvalseriens sista omgång då Kristianstad just nu leder på 17 poäng (+2) före Vimmerby som också har 17 poäng (–1) medan Hudiksvall är trea med 16 poäng (+6). Alla tre har alltså chansen på avancemang till HockeyAllsvenskan. 

I den sista omgången på lördag så spelar alla tre lagen hemmamatcher. Kristianstad möter Brödernas/Väsby medan Vimmerby spelar mot jumbon Halmstad Hammers och Hudiksvall ställs mot Piteå. 

Kvällens matcher: 
Hudiksvall – Kristianstad 5-4 efter straffar
Brödernas/Väsby – Vimmerby 3–4 
Piteå – Halmstad 5–4   

Tabellen: 
1. Kristianstad – 17 poäng (+2
2. Vimmerby – 17 poäng (–1)
3. Hudiksvall – 16 poäng (+6)
4. Piteå – 12 poäng (–2) 
5. Brödernas/Väsby – 11 poäng (–2) 
6. Halmstad – 8 poäng (–3) 

Sista omgången: 
Vimmerby – Halmstad 
Kristianstad – Brödernas/Väsby
Hudiksvall – Piteå


TV: Senaste nytt om Landeskogs status

Den här artikeln handlar om: