Se matchens höjdpunkter i videospelaren ovan.
Video: Viaplay
NHL

Jeff Carter avslutar hockeykarriären

ANNONS

Nattens förlust mot New York Islanders blev Jeff Carters sista i karriären. Efter matchen meddelade 39-åringen att han avslutar sin karriär.
– Nu ska jag vara en pappa, säger Carter.

Slutspelshoppet var sedan tidigare borta för Pittsburgh Penguins inför nattens epilog mot New York Islanders. För Jeff Carter blev matchen en speciell sådan, då han fattat beslutet att det skulle bli hans sista match i karriären.

Efter att ha blivit målskytt i 4–5-förlusten, där svenske Simon Holmström blev matchvinnare för Islanders, meddelade Carter efter matchen sitt beslut att lägga skridskorna på hyllan.

– Nu ska jag vara en pappa. Du missar mycket när du är en hockeyspelare, man är borta mycket. Min familj har gjort stora uppoffringar för att jag ska kunna leva min dröm. Nu ska jag vara hemma och vara en pappa, sedan får vi se vad som händer, säger Carter till NHL.com.

Hyllades av medspelarna

Carter prisades som matchens tredje stjärna och fick motta ovationer från Penguins spelare, medan New York Islanders spelare dröjde sig kvar på isen för att tacka av 39-åringen.

– Det är häftigt att få vara med om en sådan upplevelse, när man fått vara runt en kille som är en fantastisk människa och grym lagkamrat. Han har gått igenom mycket med dessa killar och de betyder allt för honom. Att få vara en liten del av det är häftigt, säger tränaren Mike Sullivan.

Vann Stanley Cup två gånger

Jeff Carter draftades som elfte spelare totalt av Philadelphia Flyers 2003 och NHL-debuterade för klubben under säsongen 2005/06. Han spelade i Flyers fram till 2011, innan han trejdades till Columbus sommaren 2011. Där spelade han mindre än en säsong innan han vid deadlinen därpå skeppades till Los Angeles, där han sedermera blev klubben trogen ytterligare åtta och en halv säsong innan han trejdades till Pittsburgh under säsongen 2020/21.

På meritlistan har Carter två Stanley Cup-titlar med Los Angeles (2012 och 2014), ett OS-guld med Kanada (2014) samt 851 poäng på 1 321 NHL-matcher.

New York Islanders – Pittsburgh Penguins 5–4 (1–1, 2–2, 2–1)
New York: Brock Nelson (34), Casey Cizikaz (10), Kyle Palieri (30), Samuel Bolduc (2), Simon Holmström (15).
Pittsburgh: Rickard Rakell (15), Jevgenij Malkin (27), Valtteri Puustinen (5), Jeff Carter (11).

Se matchens höjdpunkter i videospelaren ovan.

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
onsdag 19 juni
02:00 Florida Panthers - Edmonton Oilers NHL