Rasmus Sandin missar resten av grundserien med en överkroppsskada.
Foto: Alamy/AP Photo
NHL

Rasmus Sandin skadad – missar resten av grundserien

ANNONS

Washington Capitals slåss för att nypa den sista slutspelsplatsen i Eastern Conference. Men man tvingas avsluta grundserien utan sin svenske back Rasmus Sandin i laget. En överkroppsskada stoppar honom från spel.

Det var i övertidsförlusten mot Ottawa Senators förra helgen som Rasmus Sandin skadade sig. Washington Capitals svenske back åkte på en tackling av Parker Kelly i första perioden och kunde inte slutföra matchen.

Sedan dess har 23-åringen varken spelat eller tränat.

Under fredagen meddelade coachen Spencer Carbery att “Caps” får klara sig utan Sandin i de återstående tre grundseriematcherna. Ett tungt avbräck för laget då man befinner sig mitt uppe i en stenhård kamp om den sista wild card-platsen i Eastern Coneference.

Rasmus Sandin har snittat näst mest istid för Caps

Just nu är Washington Capitals en poäng bakom Pittsburgh Penguins, som i skrivande stund är innehavare av den sista slutspelsplatsen. Då återstår det matcher mot Tampa Bay Lightning, Boston Bruins och Philadelphia Flyers.

Rasmus Sandin kom till Washington i en trejd med Toronto Maple Leafs förra säsongen. Under sitt första hela år med klubben har han svarat för 23 poäng (3+20) på 68 matcher och snittat 21.07 minuters speltid per match. Bara veteranen John Carlson har loggat med istid (25.47).


TV: Rasmus Sandin målskytt mot Dallas Stars

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
torsdag 23 maj
02:00 New York Rangers - Florida Panthers NHL
16:20 Kanada - Slovakien VM
16:20 Schweiz - Tyskland VM
20:20 USA - Tjeckien VM
20:20 Sverige - Finland VM
fredag 24 maj
02:30 Dallas Stars - Edmonton Oilers NHL
lördag 25 maj
02:00 New York Rangers - Florida Panthers NHL
söndag 26 maj
02:00 Dallas Stars - Edmonton Oilers NHL
21:00 Florida Panthers - New York Rangers NHL
tisdag 28 maj
02:30 Edmonton Oilers - Dallas Stars NHL
onsdag 29 maj
02:00 Florida Panthers - New York Rangers NHL
torsdag 30 maj
02:30 Edmonton Oilers - Dallas Stars NHL