Skärmdump: NA.se
Junior-SM

Örebro J18 vann SM-guld - igen

Örebro är svenska mästare för J18-lag för andra året i rad. De besegrade Färjestad med 4-0 i finalen - efter mål i slutperioden av Joel Larsson, Filip Thorling, Alexander Zetterberg och Melvin Fernström.
– Vi kommer ihop som grupp oavsett vilket lag vi har, säger hjälten, Joel Larsson.

ÖRNSKÖLDSVIK (HOCKEYSVERIGE.SE)

De fick nöja sig med silver i J20-slutspelet, där Skellefteå blev för svåra. Men Örebros J18-lag vann idag SM-finalen med 2-0 mot Färjestad, sedan nio (!) spelare från det där J20-silverlaget förstärkt laget i finalen.

En av dem: Herman Liv, som storspelade i dagens final och höll nollan. Två andra: Melvin Fernström och Alexander Zetterberg, som satte 3-0 och 4-0 i tom kasse i slutminuterna av matchen.

Joel Larsson hjälte för Örebro

Matchen var länge mållös. Det dröjde faktiskt drygt 50 minuter innan vi fick ett mål. Halvvägs in i den tredje perioden klev nämligen Joel Larsson fram och satte pucken från nära håll. Det anmärkningsvärda? Det var backens första mål på hela säsongen.

– Det var väl lite tur, men otroligt skönt såklart. Det blir mer speciellt än om det hade varit i en vanlig match, säger Joel Larsson till hockeysverige.se.

– Han sparar det bästa till det sist, fyller lagkamraten, Melvin Fernström i.

Drygt fyra minuter senare klev Filip Thorling fram och sköt 2-0-målet i powerplay - och efter det orkade Färjestad inte jobba sig tillbaka. De plockade ut målvakten LLukas Höglind i ett försök att göra match av det hela, men släppte i stället in två nya puckar.

Örebro är nu mästare på J18-nivå för andra året i rad.

– Det blir nog pizza eller något. Sen ett jävla liv på bussen, säger Joel Larsson.