Foto: Expressen.
Junior-SM

Djurgårdens U16 klara för final i JSM - efter Travergårds succé

ANNONS

Djurgården är klara för semifinal i U16. 
Detta efter en jättematch av lagets poängkung, Nick Travergård. 
– Han växer in i det och tar för sig. Jättebra överlag, säger tränaren Robin Lotthagen efter 5–3-segern mot Skellefteå.

ÖRNSKÖLDSVIK (HOCKEYSVERIGE.SE)

Ett, två, tre. Puckarna trillade in i Skellefteå-målet i inledningen av semifinalmötet med Djurgården i U16-SM. Sen hände något. 

1–3 kom strax innan fösta pausen och därefter var det puckregn i motsatt riktning. Hjalmar Nilsén stod för två mål på kort tid och plötsligt hade laget från Västerbotten utjämnat mötet till 3–3. 

Skillnaderna på isen var tydliga. Skellefteå hade hittat sitt spel - och fått effekt från sitt målvaktsbyte. När Nick Travergård skickade in mål nummer tre för Djurgården, och sin tredje poäng för kvällen, bytte man nämligen burväktare. Theo Lindberg Persson som imponerat under säsongen ersattes av Caspar Lampe, som nyss fyllt 16. Detta var efter 9.30 spelade av matchen. 

Den tredje perioden bjöd på ett ställningskrig och ett drama, men till slut lyckades stockholmarna resa på sig igen. I ett powerplay skickade Nick Travergård in 4–3-pucken bakom Lampe, en puck som blev avgörande. 

– De växer in i det och vi lyckas inte riktigt förvalta de urspel som vi vill. Sen pratar vi inför sista perioden om att nollställa. Det tycker jag killarna gör, och då tar vi över matchen. Det är en jämn match, men vi lyckas till slut ta det. Jäkligt skönt, säger tränaren Robin Lotthagen till hockeysverige.se efter segern.

Stängde jättematchen med hattrickmål

Med fem sekunder kvar trillade även 5–3 in. Målskytt? Återigen Travergård. Hans tredje mål i matchen - och femte poäng därmed var han inblandad i samtliga mål i segern. 

– Han är ju jäkligt spetsig i sin skridskoåkning och är stor och stark. Han hade det lite tufft i början även om han fick ett tidigt mål, men han växer in i det och tar för sig. Jättebra överlag, säger tränaren Lotthagen och fortsätter: 
– Det är helt otroligt vilken resa vi har gjort den här säsongen. Den här gruppen har hängt ihop sedan hockeyskolan egentligen. Vi har väldigt få som kommit in efteråt. Det är så jäkla kul att de får uppleva det här. Det har varit hårt jobb. 


TV: Avgör SM-finalen - med första målet för säsongen

 

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
måndag 20 maj
16:20 Sverige - Frankrike VM
16:20 Storbritannien - Norge VM
20:20 Kazakstan - Polen VM
20:20 Finland - Danmark VM
tisdag 21 maj
03:00 Vancouver Canucks - Edmonton Oilers NHL
12:20 Frankrike - Tyskland VM
12:20 Österrike - Storbritannien VM
16:20 Kanada - Tjeckien VM
16:20 Lettland - USA VM
20:20 Sverige - Slovakien VM
20:20 Finland - Schweiz VM
torsdag 23 maj
02:00 New York Rangers - Florida Panthers NHL
lördag 25 maj
02:00 New York Rangers - Florida Panthers NHL
söndag 26 maj
21:00 Florida Panthers - New York Rangers NHL