Junior-SM

JSM-guld till Skellefteå – efter Oskar Vuollets hattrickshow

Skellefteå har vunnit sitt första JSM-guld sedan 1981. Det efter att Viggo Nordlund och Oskar Vuollet dominerat i finalen där Örebro besegrades med 4-2.
– Det är roligt att spela med de här gubbarna, konstaterar Vuollet i Expressens sändning.

Här kan du läsa kommentarer om ALLA spelare i årets guldlag!

Det var 43 år sedan sist som Skellefteå vann ett SM-guld på J20-sidan. Nu har det hänt igen. Med 2-0 i matcher besegrade man Örebro och bärgade guldet på hemmaplan.

Det efter en show av lagets två stora stjärnor Oskar Vuollet och Viggo Nordlund. Den förstnämnda stod för tre mål och ett assist samtidigt som radarpartnern hade tre assist.

Det var Örebro som tog ledningen i matchen när Kalle Carlsson hittade 1-0-målet i den första perioden. Tim Bergström kvitterade för Skellefteå, som sedan åt sig in i matchen mer och mer.

Oskar Vuollet med två raka mål

För i den andra perioden klev Oskar Vuollet fram två gånger, båda gångerna framspelad av Viggo Nordlund.

– Två bra mål. Vi spelar bra som lag och släpper inte till så mycket bakåt så det känns bra. Vi har fått spela ihop oss ett bra tag nu och hittar varandra på isen. Det är roligt att spela med de här gubbarna, säger Vuollet till Expressen.

I den tredje perioden reducerade Alexander Zetterberg redan efter 22 sekunder och skapade nerv i matchen.

Någon kvittering kom aldrig, istället var det slutspelets stora målkung Oskar Vuollet som punkterade matchen med ett 4-2-mål i tom kasse.

TV: Får landslagsdebutera - i U18-VM