Liam Öhgren AHL-debuterade för Iowa Wild i natt.
Foto: Bildbyrån
AHL

Tung AHL-debut för Liam Öhgren

ANNONS

Färjestads säsong tog slut oväntat snabbt, För Liam Öhgrens del innebar det chansen att åka över till Nordamerika för spel i AHL med Minnesota Wilds farmarlag i Iowa. I natt debuterade JVM-kaptenen för “Baby Wild” – i en tung förlustmatch mot de regerande Calder Cup-mästarna Hershey Bears.

Trots serieseger i SHL blev Färjestad svepta av Rögle i SM-kvartsfinalserien. Liam Öhgrens säsong tog dock inte slut i och med det nederlaget. Nyligen flög han över till Nordamerika för att ansluta till Minnesota Wilds farmarlag Iowa Wild i AHL, och i natt debuterade han för samma lag.

Det blev en mindre trevlig upplevelse.

Wild föll med 2–7 mot de regerande Calder Cup-mästarna Hershey Bears. Öhgren lämnade isen som -3 och noterades för ett skott på mål i debuten.

I Wilds kasse släppte Jesper Wallstedt in sju puckar på 26 skott.

Noterbart är Hersheys enda svenska spelare, tidigare Växjöbacken Hardy Häman Aktell, hamnade i sitt första slagsmål sedan flytten till Nordamerika. I den tredje perioden rök han ihop med Wilds tjeckiske forward Adam Raska. Det gav kombattanterna fem minuter vardera i utvisningsbåset.

20-årige Liam Öhgren draftades av Minnesota Wild som 22:a spelare i första rundan 2022. Efter att ha etablerat sig med Djurgården i Hockeyallsvenskan i fjol flyttade han till Karlstad och Färjestad inför den här säsongen. På grund av ryggproblem missade han stora delar av hösten, men kom tillbaka starkt efter JVM och avslutade grundserien med tolv mål och 19 poäng på 26 matcher. Han var sedan poänglös i den fyra matcher långa serien mot Rögle.

Fin natt för William Strömgren

Tidigare Brynäsforwarden William Strömgren bjöd på en stark insats när hans Calgary Wranglers besegrade Bakersfield Condors med 5–2. 20-åringen stod för 1+2 och utsågs till matchens andra stjärna. Hans mål tidigt i den andra perioden gav Wranglers en 2–1-ledning.

Under sin första säsong i Nordamerika har den i Örnsköldsvik hemmahörande ynglingen svarat för sju mål och 25 poäng på 63 matcher. Åtta av de poängen har kommit under de sex senaste matcherna.

Philip Broberg hade en assist för Bakersfield, som är Edmonton Oilers farmarlag.

Övriga svenska målskyttar i natt var Oskar Steen, Providence Bruins, och Jonatan Berggren, Grand Rapids Griffins.

Steen noterades för säsongens nionde mål i 2–3-förlusten mot Lehigh Valley Phantoms då han överlistade Felix Sandström. Svenske målvakten fick dock sista skrattet efter att ha stoppat 13 av 15 skott. Steen har tolv poäng (9+3) på 19 AHL-matcher den här säsongen.

Jonatan Berggren öppnade målskyttet en dryg minut in i Grand Rapids 3–0-seger mot Rockford Icehogs. Målet var hans 24:e för säsongen och totalt har han samlat på sig 53 poäng på 46 matcher. Bara Samuel Fagemo och Linus Karlsson har fler poäng (56) bland svenskarna i AHL.


TV: Ur arkivet – Liam Öhgren draftas av Minnesota Wild

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
tisdag 25 juni
02:00 Florida Panthers - Edmonton Oilers NHL