Alfred Barklund.
Foto: Bildbyrån (Montage)
HockeyAllsvenskan

Barklund om förlängningen och Västerås-nobben: "Stämde aldrig"

ANNONS

Trots uppgifter om en överenskommelse med Västerås förlänger Alfred Barklund med AIK. 
Nu ger backen sin syn på valet och “nobben”. 
– Jag var inställd på att spela i AIK, säger han efter övertidsförlusten under måndagen.

HOVET (HOCKEYSVERIGE.SE)

I början av mars kom Expressen med uppgifter om att Alfred Barklund muntligt kommit överens med Västerås om en flytt till nästa säsong. 20 dagar senare står han nu istället med ett nytt påskrivet avtal i moderklubben, AIK

– Det är ni som har sagt att jag är klar för Västerås. Det stämde aldrig. Jag hade ingen diskussion med dem på det sättet. Jag var inställd på att spela i AIK och förlänga det här kontraktet. Jag är jätteglad att vi kom överens och att jag får spela i en klubb som AIK där jag är fostrad. Jag är tacksam, säger han efter andra raka övertidsförlusten mot Mora i kvartsfinalserien. 

Den nu 23-årige backen lämnade AIK under sina juniorår, men återvände inför säsongen 2022/23. Flytten har inneburit ett lyft som denna säsong gjort honom till en viktig del av det AIK som nu utmanar i slutspelet. Utöver att han fått en hel del istid blev det även 23 poäng på 52 matcher under grundserien. Siffror som tog honom till tolfte plats i backarnas poängliga i hela HockeyAllsvenskan. 

– Det var inget svårt val alls (att förlänga). Det var verkligen inga konstigheter, säger han och fortsätter: 
– Jag tycker jag får bra förutsättningar här i AIK med bra fystränare och bra hjälp från “Stille” (Fredrik Stillman) och “Blomman” (Anton Blomqvist). Jag får alla förutsättningar. Sen har jag jobbat hårt. 

Mötet i sig mota Mora slutade återigen 4–3 till Dala-gänget, även nu efter fem perioder. Barklund trodde att han fått in avgörandet sent i den tredje perioden, men snuvades på det av domarna. Något han uttryckte sin frustration över (läs mer om det här).

“Vi har verkligen alla förutsättningar för att ladda om"

I och med detta har Mora 3–2 i matcher och matchboll när mötet vänder upp mot Dalarna igen efter 185 minuter hockey på tre dagar. För att säkra semifinalplatsen behöver AIK därmed två raka segrar. 

– Givetvis en vinst i Mora och en här. Det är det som krävs och det har vi absolut kapacitet till. Det är jag inte orolig över. Vi har verkligen alla förutsättningar för att ladda om. Vi får ladda om och glömma den här matchen, säger Barklund. 

Detta gör man även med Daniel Muzito Bagenda, Oskar Magnusson och William Ignberg Nilsson fortsatt avstängda efter bråket i match fyra. Ändå menar Barklund att det inte påverkar.

– Nej det tycker jag inte. Vi är bra tränade och de gubbarna som kommer upp är bra och tillför verkligen mycket till laget, så det påverkar absolut inte.


TV: Mathias Bromé om att uppfylla NHL-drömmen 

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
fredag 14 juni
02:00 Edmonton Oilers - Florida Panthers NHL
söndag 16 juni
02:00 Edmonton Oilers - Florida Panthers NHL