Video: Linn Sternvik.
SM-slutspelet

TV: Mikael Ruohomaa sänkte Leksand – Frölunda kvitterar matchserien

ANNONS

Leksand vann den första matchen i Göteborg efter förlängning. I match två studsade Frölunda tillbaka – efter ett avgörande från den tidigare Leksandsstjärnan Mikael Ruohomaa.
– Vi var starka och förtjänade segern i dag, säger finländaren till Hockeysverige.se.
– Han får alldeles för mycket tid där och vi hamnar lite ur position, säger Leksandstränaren Challe Berglund till TV4 Play.

Mikael Ruohomaa blev inte kvar i Leksand inför den här säsongen. Istället blev det en flytt till MoDo och sedermera till Frölunda.

Där finländaren i dag var en stor segerorganisatör mot sitt gamla lag.

Ganska direkt efter Leksands kvittering till 2-2 prickade han nämligen in 3-2 till Frölunda, med mindre än sex minuter kvar att spela. Ett mål som blev matchavgörande i slutändan.

– Självklart en bra känsla. Det är så det är när två bra lag möts. Det är tajt och båda kan göra mål. Vi var starka och förtjänade segern i dag. Det är två bra lag som möts, det är två bra lag som spelar bra hockey, säger finländaren.

Mikael Ruohomaa stor förgrundsfigur

Linus Nässén satte sedan 4-2 i tom kasse, assisterad av just Mikael Ruohomaa.

– Vi slarvar bort det, skulle jag säga. När vi får kvitteringen får vi inte släppa till ett sånt där mål. Han får alldeles för mycket tid där och vi hamnar lite ur position, säger Challe Berglund till TV4.

För Dalalaget, som tidigare hade kommit tillbaka från ett 2-0-underläge, lyckades inte komma tillbaka ännu en gång. Därmed vänder matchserien nu hem till Leksand vid ställningen 1-1, där Frölunda har chansen att återta hemmafördelen i serien.

Frölundas två första mål i matchen gjordes av Max Friberg och Tom Nilsson. Leksands mål gjordes av Lukas Vejdemo och Peter Cehlárik.


Hör målvaktsjätten Lasse Johansson om match två i serien om Leksand – och om framtiden här nedan.

"Krigarinsatsen är hundraprocentig"

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
onsdag 19 juni
02:00 Florida Panthers - Edmonton Oilers NHL