AIK – MORA 2–2
Foto: TV4.
HockeyAllsvenskan

Mora utjämnar - stort slagsmål efter avgörandet i 95:e (!)

ANNONS

Fjärde mötet mellan AIK och Mora bjöd minst sagt på drama. 
Efter missade lägen och puckstuds på linjen avgjorde Levinsson - i 95:e minuten.
– Jag är grymt stolt över grabbarna. Det är karaktär rakt igenom, säger tränaren Daniel Hermansson till TV4 efter 4–3-segern. 

Mora kom ut och satte tonen för mötet tidigt. Redan efter ett par spelade minuter var flera tunga smällar utdelade och därefter fortsatte det fysiska spelet att prägla match fyra mellan Mora och AIK. Detta delvis genom att Daniel Ljunggren tvingades av efter en smäll (Läs mer om det här).

Smällen för Mora kom i den första perioden och efter beskedet att Chad Yetman inte heller kommit till spel. Förste- och andrecentern var därmed borta från spel. Ändå gav man sig inte. 

– Det är starkt. Det är tunga gubbar som försvinner, men vi har många pigga och fräscha ungtuppar som går in och kör på, säger William Pethrus till TV4 efter att han satt 2–2 i den andra perioden. 

Ungtuppen klev fram

Tidigt i tredje klev då en av dessa ungtuppar fram. 19-årige Kalle Kratz som började som fjärdecenter kastades in i hetluften och levererade 3–2. Målet såg länge ut att bli avgörande, men med 18.48 på klockan kom 3–3 från Ole Einar Engeland Andersen och matchen gick till övertid.

Väl där hade båda lagen flera vassa lägen där pucken både missades vid tom bur och dansade på AIK:s mållinje efter ett skott i ribban av Kalle Kratz.

– Det är en spänning som är sällan skådad, säger TV4:s kommentator, Stefan Klemetz i sändningen. 

Stort slagsmål efter avgörandet

Till slut kom avgörandet. Ludvig Levinsson utnyttjade ett misstag och satte 4–3 bakom Antoine Bibeau - i den femte perioden. 

– Det är inte mycket energi man har kvar i kroppen alltså. Det är otroligt viktigt att vi får en vinst här, säger Levinsson till TV4 efter 95 spelade minuter och 2–2-utjämningen i matchserien.

Avgörandet kom självklart även med en hel del känslor. Daniel Muzito Bagenda hamnade mitt i en klunga av Mora-spelare och plötsligt var samtliga spelare inblandade i ett stor slagsmål. 

– Oj, oj, oj. Bagenda åker in där och det blir fullständigt kaos, säger TV4:s Johan Tornberg. 

– Jag såg inte om det hände något innan där, men det är så det är. Det har varit lite gruffigt varje match. Det får vi räkna med sista tre också, säger Levinsson.

Även AIK-tränaren Anton Blomqvist menade att han inte var säker på vad som hände.

– Helt ärligt ser jag inte vad som händer. Jag ser bara att Bagenda är där borta. De är 20 och vi är en, då är det ganska naturligt att vi åker dit. Det såg ganska lugnt ut ändå tycker jag, säger “Blomman” till TV4 efter matchen. 


TV: Alexander Suzdalev bjuder på zorromål

Den här artikeln handlar om: