BRYNÄS - NYBRO 4-0
Foto: Sipa US/Alamy Stock Photo
HockeyAllsvenskan

Brynäs klara för semifinal - 4–0 i matcher mot Nybro

ANNONS

Nybro gjorde vägen mot semifinal tuff för Brynäs, men till slut kunde seriesegrarna och de stora favoriterna säkra 2–1 för kvällen och 4–0 i matcher mot nykomlingarna. 
– Jag är nöjd med hur vi genomfört matcherna för Nybro är bra, säger tränaren, Niklas Gällstedt till TV4.

Om utmaningen var tuff inför kvartsfinalserien mot Brynäs, var den enorm för Nybro inför lördagens fjärde möte med seriesegrarna. Det tog 52 sekunder så hade man 0–3 i matcher och även 0–1 för kvällen. Målet kom från Tyler Kelleher och gav en drömstart för Brynäs. 

Stormstegen fortsatte sedan mot avancemang för Gävle-laget. I mitten av den andra perioden drog Johan Larsson ifrån och förvaltade friläget med 2–0 över Tex Williamssons högra benskydd. 

– Det är bara att konstatera att det är en för stor skillnad mellan de här två lagen, säger experten Fredrik Söderström TV4:s sändning. 

Ändå var kaptenen, Johan Larsson inte helt nöjd med lagets insats. 

– Vi slarvar lite och ger dem lite enkla lägen. Det är ganska likt de andra matcherna. De är bra och spelar ur sig bra ibland. Vi ska trumma på som vanligt och inte sitta tillbaka, säger Johan Larsson till TV4 efter andra.

Gällstedt: “Det jag är mest nöjd med”

Nybro fortsatte jaga reducering i första hand i den tredje, men hittade inte 1–2 förrän drygt en minut återstod, då genom Nichlas Torp. Det blev även slutresultatet. 

– Det är fyra jämna matcher rakt igenom, men det jag är mest nöjd med är att vi behåller tålamodet hela tiden. Vi spelar en rak och enkel hockey och förivrar oss inte när vi får ett mål mot oss. Det är det vi höjt från seriespelet, säger Brynäs-tränaren, Niklas Gällstedt till TV4. 


TV: Mathias Bromé om mordhoten på sociala medier

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
onsdag 19 juni
02:00 Florida Panthers - Edmonton Oilers NHL