Mathias Bromé öppnar upp om sin utmanande säsong – och hoten på sociala medier i podcasten Hockeysverige möter.
Foto: Bildbyrån
Hockeysverige möter

Podcast: Mathias Bromé om tunga säsongen i Örebro Hockey

ANNONS

I går tog en tung säsong slut för Örebro Hockey – utan en petad Mathias Bromé på isen. I podcasten "Hockeysverige möter" berättar den meriterade forwarden varför det inte lossnat. Och om sin syn den allt mer hätska tonen på sociala medier.
– Det har varit folk som ska mörda mig och “du ska passa dig när du går och lägger dig”, säger Bromé i podden.

Podcasten “Hockeysverige möter” är tillbaka med ett nytt avsnitt. Den här gången har Mårthen Bergman intervjuat Örebro Hockeys tilltänkta stjärnspelare Mathias Bromé. Intervjun genomfördes innan Bromé hamnade på läktaren och inte fick spela i de avslutande grundserieomgånganrna eller i åttondelsfinalen mot Luleå.

Han ser dock tillbaka på en tung säsong där det inte lossnat för honom personligen, samtidigt som laget underpresterat i relation till förväntningarna. På 50 spelade matcher fick han ihop elva mål och 26 poäng.

– Jag fick en bra start, spelade väldigt bra och var en bidragande orsak till att vi vann mycket matcher. Sedan kom det en törn till mig att jag inte fick in pucken. Jag har fått många lägen, men i stället för att skjuta själv har jag börjat söka passningar i stället och har inte fått det där extra till mig. Det har varit en tuff period och jag har jobbat varje dag för att släppa ned axlarna och kunna lira som jag vet att jag kan. Det är sjukt hur mycket det kan låsa sig ibland. Det har varit en säsong med många olika ansikten precis som för vårt lag, säger Bromé.

“Fick oförtjänt mycket skit”

29-åringen har upplevt en karriär där det mest gått spikrakt uppåt från den dagen han lämnade Västerås för spel i Asplöven i Hockeyallsvenskan 2015. Därefter gick han vidare till Mora och Örebro innan han blev en landslagsspelare och fick NHL-kontrakt med Detroit Red Wings

– Sedan jag lämnade för spel i Asplöven har jag inte haft någon “bump” på vägen. Tittar man på förra året gjorde jag ändå 39 poäng. Jag fick oförskämt mycket skit, tycker jag själv. Jag hade kanske några stora dippar som jag inte haft förut, men hade 39 pinnar och gjorde en helt godkänd säsong. Många ser nog tillbaka på att jag hade en tuff start och ett tufft slutspel. Det blir mycket att man grundar sig på det. Klart jag hade velat vara bättre, men det var en fullt godkänd säsong, säger Bromé. 

Den här säsongen är dock inte godkänd. Mathias Bromé erkänner att det gnagt på honom.

– Man har blivit en riktig grubblare – man funderar på vad det är frågan om. Jag har haft möten med min idrottspsykolog och vi pratar mycket om det. Det är så små grejer hur man hanterar alla grejer, vad man ska tänka på att göra och hur man beter sig. Man lär sig väldigt mycket om sig själv när det går så här och man kan bara bli bättre.

Mathias Bromé – SHL:s mest överskattade spelare?

Till råga på allt blev han framröstad till SHL:s mest överskattade spelare i konkurrens med spelare som Emil Sylvegård, Linus Omark och Jonathan Pudas.

– Vilka är det som brukar synas i media? Vi syns! Vi mötte Växjö här för ett tag sedan och Sylvegård kom fram efteråt och sa “Skönt att du tog över stafettpinnen i år då!” för han har väl haft den där typ fyra år i rad. Men vad ska jag säga om det då? Klart som fan att jag vill vara bättre också, men mycket handlar om runtom också, vilka som syns och då är det lätt att rösta på dem, menar han.

Bromé hävdar dock att han inte tog till sig av kritiken.

– Faktiskt inte. Jag kommer ihåg att jag fick frågor om det där från någon på Sportbladet. Vi hade torskat hemma och han ställde en fråga om matchen och sedan om det där. Då kände man “Vad fan vill du?” efter en torsk. Ring mig i morgon!

Örebroforwarden har även fått sin beskärda del av kritik via sociala medier. I podden beskriver han hur han utsattes för regelrätta mordhot efter fjolårets slutspelsserie mot Timrå, där han anklagades för en filmning.

– Då ifrågasatte jag varför jag håller på med det här. Det var folk som skulle mörda mig och “du ska passa dig när du går och lägger dig”. Då vet jag samtidigt att min tjej är höggravid med vårt första barn och hon ringer och frågar om det är säkert att sova hemma. Vi håller på med idrott – vad är det frågan om? säger Mathias Bromé.

Mathias Bromé pratar även om:

  • Kicken av Johan Hedberg
  • NHL-drömmen som infriades
  • Vad som fick honom att lämna Davos
  • Starka känslorna för Djurgården
  • Felet med idrottsföräldrar

Hela podcasten, som är skapad av Mårthen Bergman och Med Vän för Hockeysverige.se, SvenskaFans.com och Rekatochklart.com, finns på Spotify liksom tidigare intervjuer med Linus Omark, Carl Klingberg och Lucas Elvenes.

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
torsdag 25 april
19:30 Rögle - Skellefteå SHL
20:00 Zürich - Lausanne National League
01:00 Tampa Bay Lightning - Florida Panthers NHL
01:30 New York Islanders - Colorado Avalanche NHL
fredag 26 april
17:30 Pelicans - Tappara Liiga
01:00 Washington Capitals - New York Rangers NHL
01:30 Nashville Predators - Vancouver Canucks NHL
lördag 27 april
04:00 Colorado Avalanche - Winnipeg Jets NHL
04:30 Los Angeles Kings - Edmonton Oilers NHL
15:15 Rögle - Skellefteå SHL
20:00 Lausanne - Zürich National League
20:00 New York Islanders - Carolina Hurricanes NHL
23:00 Tampa Bay Lightning - Florida Panthers NHL
söndag 28 april
02:00 Toronto Maple Leafs - Boston Bruins NHL
04:30 Vegas Golden Knights - Dallas Stars NHL
14:00 Sverige - Tjeckien U18-VM
16:00 Tappara - Pelicans Liiga
20:30 Colorado Avalanche - Winnipeg Jets NHL
23:00 Nashville Predators - Vancouver Canucks NHL
måndag 29 april
02:00 Washington Capitals - New York Rangers NHL
04:30 Los Angeles Kings - Edmonton Oilers NHL
19:30 Skellefteå - Rögle SHL
22:00 Vegas Golden Knights - Dallas Stars NHL
torsdag 02 maj
19:45 Sverige - Schweiz Czech Hockey Games