Anton Frondell och Sascha Boumedienne.
Foto: Bildbyrån
NHL-draften

Anton Frondell och Sascha Boumedienne rankas topp tio inför NHL-draften 2025

ANNONS

Två svenskar kan gå topp tio i NHL-draften 2025. The Athletics expert Scott Wheeler rankar Anton Frondell trea och Sascha Boumedienne på en tiondeplats när han listar de största talangerna inför nästa års NHL-draft.

Anton Frondell är en av världens största talanger i sin årskull. Den 2007-födde forwarden har redan hunnit med att göra nio matcher för Djurgården i Hockeyallsvenskan och i J20-laget har han öst in 39 poäng på 29 matcher, trots att många av många motståndare är tre år äldre än honom själv.

När det vankas NHL-draft nästa år väntas Djurgårdstalangen gå tidigt. TSN:s draftguru Craig Button har tidigare rankat honom tvåa, medan The Athletics talangexpert Scott Wheeler i sin senaste draftranking listar Frondell på en tredjeplats bakom amerikanerna James Hagens och Logan Hensler.

“Det finns mycket att gilla med Frondells spel. Han är stark, spelar med fart och har högklassig skicklighet med pucken”, skriver Wheeler bland annat i sitt omdöme kring Frondell.

Sascha Boumedienne rankas på tiondeplats

Djurgårdstalangen är inte den enda svensken som rankas högt inför nästa års NHL-draft. Sascha Boumedienne, hemmahörandes i den amerikanska juniorligan USHL med Youngstown, rankas på tiondeplats av Wheeler.

“Han är en excellent skridskoåkare som är en tvåvägsback med bra fotarbete och som är rörlig i alla riktningar. Han ser isen på en avancerad nivå och har att lugn med pucken”, skriver Wheeler.

Luleås stortalang Jakob Ihs Wozniak rankas på 19:e plats, medan Almtunas Filip Ekberg tar plats 24. Även Örebros slovakiske backtalang Luka Radivojevic (plats 25) finns med på expertens lista över de hetaste talangerna inför nästa års NHL-draft.


TV: Magnus Welin om talanghetsen: "Det händer inte ett skit"

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
tisdag 25 juni
02:00 Florida Panthers - Edmonton Oilers NHL