Foto: Bildbyrån (Montage)
SHL

Säsongen över för Timrå - föll efter mardrömsstarten

ANNONS

Trots en rejäl upphämtning är Timrås säsong över. 
Mardrömsstarten i andra mötet med Rögle blev förödande. 
– Vi skjuter och skjuter, men den vill inte in, säger assisterande tränaren Morten Madsen till TV4 under 2–3-förlusten. 

Redan i dag kunde Timrås säsong vara över. Efter förlusten i första åttondelsmötet med Rögle hamnade man då tidigt i underläge när mötet vände hemåt. 

Redan efter sex minuter kom 1–0 för Rögle genom Dennis Everberg och innan två minuter ytterligare hade gått var även 2–0 ett faktum. Den gången var det Albin Sundsvik som hittade nätet i powerplay. Det var även ställningen inför första pausen.

– Mardrömmarnas mardröm om man tittar på hemmalaget, säger TV4:s expert Niklas Wikegård i sändningen.

Trots läget var Emil Pettersson inte särskilt nedstämd när han ställde sig vid TV4:s mikrofon. 

– Förutom målen tycker jag att vi har matchen där vi ska. Vi har bra energi och bra åkning. Vi måste bara fortsätta få i pucken där och göra det lilla extra för att göra målen och komma ikapp, säger han i sändningen.

Tidigt i den andra perioden kom sedan även 3–0 för Rögle genom unge Axel Smeds och framförallt amerikanen Michael Kapla som spelade fram till öppen bur. 

– Det var inte svårt, bara att lägga in den, säger Smeds till TV4 efter andra perioden och fortsätter om att få spela i förstakedjan med Anton Bengtsson och Rodrigo Abols:
– Det är ganska enkelt, de gör det enkelt för mig. Jag försöker bara spela mitt spel, jobba hårt och vara jobbig att möta.

Föll trots sena forceringen: “Jävligt besviken”

Medan Rögle visade upp hög effektivitet hade Timrå tufft att få till det offensivt. Efter två perioder var skotten 19–9, men ändå stod hemmalaget fortsatt på ett enda mål i matchserien.

På det viset fortsatte även tredje perioden. 

– Vi skjuter och skjuter, men den vill inte in, säger assisterande tränaren Morten Madsen till TV4 med cirka tio minuter kvar.

Till slut studsade det rätt. Utvisningar av Rögle gav powerplay och sex mot fyra två gånger om. Det ledde båda gånger till skott i stolpen på Timrås öppna bur och reduceringar. Först 1–3 genom Jonathan Dahlén och sedan 2–3 genom Magnus Pääjärvi

Timrå fortsatte sedan att trycka på i fem mot fyra de sista minutrarna, men kunde inte få in 3–3. Därmed var sista matchen för säsongen spelade för Timrå. 

Det är klart jag vill avsluta med att vi tar oss vidare från det är. Jag är jävligt besviken. Vi släpper till lägena, men tar inte betalt för offensiven heller, säger Timråtränaren Ante Karlsson till TV4 efter förlusten.


TV: Summering av Malmös säsong

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
måndag 20 maj
16:20 Sverige - Frankrike VM
16:20 Storbritannien - Norge VM
20:20 Kazakstan - Polen VM
20:20 Finland - Danmark VM
tisdag 21 maj
03:00 Vancouver Canucks - Edmonton Oilers NHL
12:20 Frankrike - Tyskland VM
12:20 Österrike - Storbritannien VM
16:20 Kanada - Tjeckien VM
16:20 Lettland - USA VM
20:20 Sverige - Slovakien VM
20:20 Finland - Schweiz VM
torsdag 23 maj
02:00 New York Rangers - Florida Panthers NHL
lördag 25 maj
02:00 New York Rangers - Florida Panthers NHL
söndag 26 maj
21:00 Florida Panthers - New York Rangers NHL