William Eriksson.
Foto: Johan Axelsson/Bildbyrån
HockeyAllsvenskan

William Eriksson om Västeråsryktet: “Jag är inte klar för nån klubb”

ANNONS

William Eriksson är en av Almtunas viktigaste spelare. 
Men till nästa säsong ryktas forwarden vara aktuell för en flytt till Västerås. 
– Det är skitkul om det finns ett intresse men det är inget jag har fokus på nu, säger 25-åringen till Uppsala Nya Tidning

Förra säsongen gjorde William Eriksson succé efter att ha flyttat från AIK till Almtuna med 13 poäng på tolv matcher efter övergången. 

Den här säsongen har forwarden varit med i Almtuna IS från säsongsstarten och varit en av Uppsalalagets viktigaste spelare. Han har blivit assisterande kapten och då stått för 14 mål och 32 poäng på 49 matcher, hans bästa säsong i karriären. Eriksson kom då delad etta i interna poängligan och tvåa i interna skytteligan bakom Alexander Ljungkrantz

Men det återstår att se var 25-åringen spelar nästa säsong. Tidigare i veckan kom Aftonbladet med uppgifter om att Eriksson är nära en flytt till Västerås – mitt under Almtunas åttondelsfinal mot Nybro. 

Nu svarar han på ryktet. 

– Jag är inte klar för nån klubb och kommer inte göra klart någonting före det här är slut. Jag har fullt fokus på kommande matcher, säger Eriksson till Uppsala Nya Tidning och fortsätter: 
– Det är skitkul om det finns ett intresse men det är inget jag har fokus på nu.

Har dialog med Almtuna: “Vi har pratat”

William Eriksson har spelat 260 matcher i HockeyAllsvenskan under sin karriär och Västerås skulle i sådana fall bli hans femte klubb då han har spelat för MoDo, Björklöven, AIK och Almtuna. 

Almtuna vill dock behålla Eriksson till nästa säsong och forwarden bekräftar även att han har haft samtal med den nya sportchefen Nicklas Danielsson inför 2024/25. 

– Vi har pratat lite grann men det är samma där. Jag vill ta den här säsongen och spela klart den först innan jag bestämmer mig för någonting. Det viktigaste för mig göra en bra avslutning, säger han.

Almtuna förlorade den första åttondelsfinalen mot Nybro med 6-3. De måste därmed vinna nere i Småland under kvällen för att hålla hoppet om kvartsfinal vid liv.


TV: Höglanders snyggaste mål enligt nhl.com

Den här artikeln handlar om: