Mikael Aaro.
Foto: Ola Westerberg/Bildbyrån
HockeyAllsvenskan

Mikael Aaro blir sportchef för Nybro Vikings

ANNONS

Nybro Vikings har hittat sin nya sportchef. 
Det blir Mikael Aaro som tar över rollen efter Rasmus Aro. 
– Passionen och drivet som finns i klubben var något som jag fastnade för när jag tog mitt beslut, säger Aaro på klubbens hemsida

Tidigare under säsongen stod det klart att Rasmus Aro skulle lämna sin roll som sportchef för Nybro Vikings efter årets säsong. 

Nu har succénykomlingen hittat hans ersättare. Det blir Mikael Aaro, som närmast kommer från Piteå i Hockeyettan, som kliver in i Nybro. 

– Först och främst vill jag säga att det känns otroligt roligt att få bli en del av Nybro Vikings IF. Passionen och drivet som finns i klubben var något som jag fastnade för när jag tog mitt beslut. Under min tid i Skellefteå AIK fanns Tommy Samuelsson i a-laget och det är också en del i mitt beslut att få arbeta med en så erfaren, nyfiken och skicklig tränare, säger Aaro på klubbens hemsida. 

“Har sneglat på Skellefteå och Brentford”

Mikael Aaro har varit huvudtränare och sportchef för Piteå de två senaste åren och innan dess var han bland annat assisterande tränare för Djurgården och Karlskrona i SHL samt juniortränare i Skellefteå. 

Nybro Vikings har stora ambitioner efter sin fina debutsäsong tillbaka i HockeyAllsvenskan och 43-åringen ska nu leda satsningen uppåt.

– Under vår uppbyggnad av vad vi vill skapa i Nybro Vikings på lång sikt har vi sneglat mot flera framgångsrika klubbar inom hockeyn och fotbollen. Såsom Skellefteå AIK och Frölunda HC i SHL samt Brentford FC i Premier League. Vi inser naturligtvis att vi är inte nära dessa idag men vi är inspirerade av deras resa och är i inledningen på vår, säger klubbdirektören Kim Ahlqvist och fortsätter: 
– Detta har varit en oerhört intensiv och noggrann process där vi verkligen gått till botten med alla olika delar i vad vi söker. I detta har Mikael svarat upp på ett utmärkt vis. 

“Har blivit tydligt att Mikael är rätt person”

Mikael Aaros kontrakt med Nybro Vikings sträcker sig för de två kommande åren. 

– Vi är väldigt glada över att få välkomna Mikael Aaro till oss. I den dialogen vi har haft under den här processen har det blivit tydligare och tydligare att Mikael är rätt person för föreningen. När vi sedan tagit referenser och lyssnat av personer som arbetat runt om Mikael förstärktes vår bild av honom, säger klubbens ordförande Kerny Johansson. 

Nybro Vikings kom åtta på 77 poäng som nykomling i HockeyAllsvenskan och vann i går den första åttondelsfinalen mot Almtuna vilket gör att de har en fot i kvartsfinalen då de nu har två hemmamatcher i åttondelen.


TV: Oskar Sundqvists snyggaste framspelningar 2023/24

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
torsdag 02 maj
18:00 Tjeckien - Finland Czech Hockey Games
19:45 Sverige - Schweiz Czech Hockey Games
fredag 03 maj
02:00 Toronto Maple Leafs - Boston Bruins NHL
lördag 04 maj
12:00 Schweiz - Finland Czech Hockey Games
16:00 Tjeckien - Sverige Czech Hockey Games
söndag 05 maj
12:00 Sverige - Finland Czech Hockey Games
16:00 Tjeckien - Schweiz Czech Hockey Games