Linus Ullmark tackade nej till LA Kings.
Foto: Brad Penner-USA TODAY Sports
NHL

Uppgifter: Linus Ullmark stoppade trejd till Los Angeles Kings

ANNONS

Linus Ullmark till Los Angeles Kings? 
Ja, det ska faktiskt ha varit en möjlighet enligt nordamerikanska uppgifter – men Ullmark stoppade trejden själv för att stanna i Boston. 

Här hittar du alla trejder och nyheter från fredagens Trade Deadline!

Under en längre tid har det ryktats om att Linus Ullmark har kunnat vara på väg bort från Boston Bruins och under fredagens Trade Deadline ska det ha varit nära att bli en realitet. 

Ett par timmar innan deadline vid 21-tiden kom Kevin Weekes med uppgifter i ESPN:s sändning “The Point” om att Boston ska ha varit på väg att trejda bort Ullmark men att trejden stoppats. 

Frank Seravalli på DailyFaceoff.com skriver att Boston i princip hade en färdig trejd som skulle skicka Ullmark till Los Angeles Kings innan bytet sprack. 

Enligt uppgifter ska Ullmark själv ha stoppat trejden då han har en “no trade-lista” på 16 lag där han själv kan tacka nej om Boston försökt trejda honom till något av de 16 lagen. Ullmark ska då ha nyttjat den listan för att nobba Kings av geografiska skäl, enligt uppgifterna. 

Boston om Linus Ullmark: “Hade möjligheter”

Boston Bruins agerade på deadline-dagen genom att plocka in både Patrick Maroon och Andrew Peeke men det blev alltså ingen målvaktstrejd. 

Linus Ullmark blev kvar i Bruins efter att ha stoppat trejden till Los Angeles Kings. Men det vill dock klubben inte bekräfta. 

– Jag gillar verkligen målvaktsparet som vi har nu och jag är glad att vi har kvar det. Rykten är bara rykten. Det är inget som kommer härifrån. Vi har två riktigt bra målvakter och vi är bekväma med både de två, säger GM Don Sweeney på en presskonferens efter att deadline passerat.

General managern medger dock att de hade diskussioner om att byta bort spelare. 

– Vi hade möjligheter att flytta olika spelare där det inte blev något, säger Sweeney.  

Linus Ullmark har ett år kvar på sitt kontrakt med Boston Bruins där han tjänar fem miljoner dollar (drygt 51 miljoner kronor) per år. I fjol vann han Vezina Trophy som NHL:s bästa målvakt och hade hela 93,8 i räddningsprocent samt 1,89 insläppta mål per match. Den här säsongen har stjärnmålvakten inte varit lika lyckosam med en räddningsprocent på 91,0 och 2,77 GAA på 31 matcher.


TV: Det bästa från Linus Ullmark 23/24

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
torsdag 02 maj
18:00 Tjeckien - Finland Czech Hockey Games
19:45 Sverige - Schweiz Czech Hockey Games
fredag 03 maj
02:00 Toronto Maple Leafs - Boston Bruins NHL
01:00 Nashville Predators - Vancouver Canucks NHL
lördag 04 maj
04:00 Vegas Golden Knights - Dallas Stars NHL
12:00 Schweiz - Finland Czech Hockey Games
16:00 Tjeckien - Sverige Czech Hockey Games
söndag 05 maj
02:00 Boston Bruins - Toronto Maple Leafs NHL
12:00 Sverige - Finland Czech Hockey Games
16:00 Tjeckien - Schweiz Czech Hockey Games
fredag 10 maj
16:20 Schweiz - Norge VM
16:20 Slovakien - Tyskland VM
20:20 Tjeckien - Finland VM
20:20 Sverige - USA VM