Foto: Bildbyrån (Montage)
HockeyAllsvenskan

Jansson Lorek och Komarek inkallade - till Västerås J20

ANNONS

Slutspelshoppet borta och ingen risk för nedflyttning. Då kastas både Konstantin Komarek och Jimmie Jansson Lorek in i Västerås J20 för att rädda laget från kval.

Det var minst sagt två spelare som stack ut när Västerås J20 klev ut på isen i Gränby ishall för ett möte med Almtuna under torsdagen. För att stärka laget inför den viktiga slutspurten hade nämligen två av A-lagets viktigaste pjäser anslutit. 

Mellan  Hugo Lejon och Karl Andersson tog nämligen Konstantin Komarek en plats i förstakedjan och där bakom fanns den allsvenska kaptenen Jimmie Jansson Lorek bredvid Nikodemus Wernquist. 

Västerås J20 tog sig inte vidare till topp 10-serien genom höstens spel och har sedan även sjunkit ner från botten av fortsättningsserien. Torsdagens möte med Almtuna är det första av de tre sista viktiga mötena som nu kommer avgöra om de får kvala eller inte. Inför nedsläpp hade man tre poäng upp till säker mark.

Fick utdelning direkt 

Sent i den första perioden kom den utdelning Västerås hoppats på. I matchens första powerplay klev A-lagets poängkung fram och satte 1–0 för bortalaget. Därefter rullade det på. 

När andra perioden var spelad stod det hela 6–0 på resultattavlan. Komarek hade stått för två framspelningar och Jansson Lorek ett mål och en assist.

Matchen slutade 7–0 till Västerås. Detta innebär att man för tillfället är på säker mark i J20-serien.


TV: Alexander Wennbergs fem snyggaste mål 23/24

Den här artikeln handlar om: