Victor Sjöholm sköt två mål i måstematchen.
Foto: Carl Sandin/Bildbyrån
Intervju

Victor Sjöholm ger HV71 en sista livlina: “Ska spela för att vinna de sista matcherna”

ANNONS

HV71 greppar tag i sista halmstrået efter att ha vunnit med 3-2 hemma mot Örebro. 
Victor Sjöholm blev oväntad hjälte med två mål – och menar att HV ännu inte blickar mot kvalspel då laget vägrar ge upp hoppet om säker mark. 
– Vinner vi alla tre matcher som är kvar så vet man ju aldrig, säger Sjöholm. 

JÖNKÖPING (HOCKEYSVERIGE.SE)

Efter förra veckans förluster befinner sig HV71 i ett nästintill hopplöst läge i botten av SHL-tabellen. Men under tisdagskvällen tog HV kanske sin sista livlina och greppar tag i det sista halmstrået i hoppet om att undvika kval. 

HV vinner nämligen mot Örebro med 3-2 för att se till att det fortfarande finns en gnutta hopp om att undvika kval. Enligt backen Victor Sjöholm är det en livsviktig seger. 

– Det är såklart jätteviktigt. Vi får in bättre energi i gruppen och alla blir ju gladare. Man blir ju gladare när man vinner. Det är bara att fortsätta med detta, fortsätta ha den här energin och spela en bra match på torsdag mot Växjö, säger Sjöholm efter vinsten.

Sjöholm hade bara gjort ett mål på 48 matcher inför kvällens match mot Örebro. Men då klev 20-åringen fram och blev oväntad tvåmålsskytt i vinsten då två av hans backskott gick i nät. Han gjorde även det avgörande 3-2-målet med fyra och en halv minut kvar. 

– Ja, det är väldigt ovanligt att göra två mål. Det hände väl kanske när man var tio år senast, men det var bara kul, säger Sjöholm innan han fortsätter: 
– Jag är ändå nöjd med matchen. Jag är hård och rejäl i försvaret och spelar enkelt. Sedan gör jag två mål också vilket är kul. Det är verkligen skönt. 

Fortfarande inget fokus på kval: “Då vet man aldrig”

Segern mot Örebro gör att HV71 har nio poäng upp till Malmö och Rögle med tre omgångar kvar. HV har 31 måls sämre målskillnad än Malmö och är 18 mål sämre än Rögle. De behöver alltså vinna alla tre matcher som återstår samtidigt som Malmö och/eller Rögle måste förlora alla tre återstående matcher. HV behöver samtidigt då också tjäna in 19 eller 32 mål för att ha chans att kunna komma över kvalstrecket och upp på säker mark. 

Det krävs med andra ord ett mirakel för att HV ska överleva – men torts det vill laget ännu inte ge upp hoppet inför grundseriens tre sista matcher. 

– Det är bara att spela så bra vi kan. Vinner vi alla tre matcher som är kvar så vet man ju aldrig. Vi ska spela för att vinna i matcherna som är kvar här nu. 

Victor Sjöholm och HV71 håller fortfarande hoppet uppe. Foto: Carl Sandin/Bildbyrån

“Vi vill verkligen snacka igenom vårt spel”

HV71 har de senaste dagarna haft flera långa genomgångar på träningarna där laget har fokuserat på många detaljer i spelet som blir viktiga i slutet av säsongen. 

Vad är det som ni vill få ut av det? 
– Vi vill ju verkligen snacka igenom vårt spel så att alla fattar och att vi verkligen gör det vi säger också så att vi inte bara snackar om det. Jag tycker att vi fick ut det ikväll också. Vi spelar bra i försvarsspelet och tajt i mittzonen. Det är en bra utförd match tycker jag. 

Vad blir viktigt under matcherna som återstår? 
– Vi ska fortsätta med försvarsspelet och även bara bra i mittzonen är väldigt viktigt. Vi ska bara fortsätta som vi gjorde idag. 

Handlar det om att ändra inställning mentalt eller att skifta mindset på något sätt med tanke på situationen som ni befinner er i?
– Jag ändrar inte mindset i alla fall. Jag bara kör, det är mitt enda fokus. Jag ska fortsätta smälla på och bara köra så hårt jag kan, avslutar Victor Sjöholm.


TV: Hedberg om den tuffa tiden i Örebro

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
tisdag 25 juni
02:00 Florida Panthers - Edmonton Oilers NHL