Philadelphia Flyers förlorade mot St Louis Blues
Arkivbild

Straffar avgjorde för St Louis i bortasegern mot Philadelphia

Philadelphia mötte St Louis borta i en match i NHL som båda lagen kunde ha vunnit. Efter ordinarie matchtid var det oavgjort, och inte heller i förlängningen kunde något lag avgöra. Först efter straffar kunde St Louis vinna med 2-1 (0-1, 1-0, 0-0, 0-0, 1-0). Det avgörande straffmålet stod Pavel Buchnevich för.

Philadelphia tog ledningen efter 18 minuters spel, genom Scott Laughton på pass av Ryan Poehling och Travis Sanheim. Efter 15.50 i andra perioden slog Kevin Hayes till, framspelad av Kasperi Kapanen och kvitterade för St Louis. Tredje perioden slutade mållös, och matchen fortsatte till förlängning. I straffläggningen var det St Louis som avgjorde till 1-2. Den avgörande straffen stod Pavel Buchnevich för.

Båda lagen har nu två vinster och tre förluster på de senaste fem matcherna, Philadelphia med 19–18 och St Louis med 10–15 i målskillnad. Det här var Philadelphias 15:e uddamålsförlust den här säsongen. Det var även St Louis 13:e uddamålsseger.

Det här betyder att Philadelphia är kvar på tredje plats, och St Louis stannar på femte plats, i tabellen.

Nästa motstånd för Philadelphia är Florida. Lagen möts fredag 8 mars 01.00 i FLA Live Arena. St Louis tar sig an NY Islanders borta onsdag 6 mars 01.30.