Färjestad vann toppmötet – efter trippla (!) videogranskningar

Färjestad och Skellefteå tävlar mot varandra om att knipa hem seriesegern. När de båda möttes blev det en kavalkad av videogranskningar – innan Färjestad till slut gick ut segrande med 4-2.

Skellefteå hade en tuff förstaperiod mot Färjestad. För samtidigt som Victor Ejdsell gjorde 1-0 till gästerna fick hemmalaget två mål bortdömda.

Det första målet dömdes bort efter att Jonathan Pudas bedömdes ha stört Carl Lindbom i hans målområde samtidigt som Oscar Lindberg rakade in pucken. Drygt fyra minuter senare var det dags för domarna att gå ut och kolla på tv igen.

Då var det Rickard Hugg som sköt ett skott som situationsrummet misstänkte var inne. Domarna kollade på situationen men kunde inte göra bedömningen att pucken korsade mållinjen.

“Brukar ändå ha ganska bra känsla…”

I den tredje perioden blev det repris. Victor Ejdsell gjorde mål – och Skellefteå fick ännu en videogranskning mot sig.

Den här gången bedömdes dock Filip Sandbergs styrning ha varit under ribban, och var således ett godkänt mål. Det var Skellefteås första “riktiga" mål i matchen och innebar 2-1.

– Jag brukar ändå ha ganska bra känsla på hur hög klubban är, så det kändes ändå hyfsat lugnt, säger Sandberg om den tredje granskningen.

I den tredje perioden utökade Färjestad ånyo när Marcus Westfält prickade in trean. Oscar Lindberg reducerade i slutminuterna men närmare än så kom aldrig hemmalaget utan FBK tog istället sin elfte raka seger.

TV: Hedberg säker – snart en svensk huvudtränare i NHL