Troja/Ljungby vann mot Forshaga
Hockeyettan

Stort jubel när Troja/Ljungby säkrade seriesegern med vinst mot Forshaga

Spelarna i Troja/Ljungby har all anledning att fira efter 3-1 (0-0, 2-0, 1-1) på hemmaplan mot Forshaga. Det betyder nämligen att Troja/Ljungby har säkrat seriesegern i Vårettan södra herr. Forshaga slutar på sjätte plats i tabellen.

Forshagas tränare Thomas Engman kommenterade matchen:

– Vi gör en bra insats mot topplaget Troja trots förlust. Vi spelar bra försvarsspel och Troja har problem att kunna spela sitt spel.

Den första perioden slutade mållös. I andra perioden var Troja/Ljungby starkast och ryckte åt sig ledningen med 2-0 genom mål av Dennis Fröland och Axel Håkansson. Efter 9.49 av matchen kunde Victor Stark göra 2-1 för Forshaga.

Troja/Ljungby kunde dock avgöra till 3-1 med tre sekunder kvar av matchen genom Mattias Persson.

Troja/Ljungby har en stark form med fem segrar och 20–6 i målskillnad på de senaste fem matcherna, medan Forshaga har en vinst och fyra förluster och 10–16 i målskillnad.