Oliver Kylington öppnar upp om mentala ohälsan.
Foto; Viaplay/Bildbyrån & USA Today Sports
NHL

Oliver Kylington öppnar upp om mentala ohälsan

ANNONS

Oliver Kylington missade en och en halv NHL-säsong på grund av mental ohälsa. I slutet av januari var han slutligen tillbaka på isen för sitt Calgary Flames. I en intervju med Viaplay öppnar han upp om frånvaron och den långa resa han behövt göra för att ta sig tillbaka till isen.
– I dag känner jag tacksamhet och ödmjukhet inför det arbete jag behövt lägga ned, säger 26-åringen.

Det var inför förra säsongen som beskedet kom att Oliver Kylington inte skulle komma till spel för Calgary Flames. Till en början gavs ingen anledning till hans frånvaro, men tids nog kröp det fram att den svenske backen tagit ett brejk från sporten för att få hjälp för sin mentala ohälsa.

Inför den här säsongen lät det till en början som att en comeback var på lut, men när Calgary samlades på träningslägret kom beskedet att Kylington behövde mer tid på sig för att återvända till isen. Det gjorde han slutligen i januari. Efter två matcher med Flames farmarlag Calgary Wranglers i AHL kom comebacken i 2–5-förlusten mot Columbus Blue Jackets den 26 januari. En match där han välkomnades tillbaka av en stående ovation från publiken i Scotiabank Saddledome.

Kylington: “Sårbarhet är ett tecken på styrka”

En månad efter återkomsten talar Kylington ut om sin frånvaro i en intervju med Viaplay. Där säger han att det var “starka svek jag inte visste hur jag skulle hantera" som låg till grund för den mentala ohälsan.

– Det har varit en massa nya världar för mig att besöka. Speciellt att lära sig förstå personlighetsbeteenden, mitt egna beteende, och lära sig att våga söka hjälp och inte vara driven av sin egen skam och försöka gömma sig bakom någonting, säger han till Viaplays Jonatan Lindquist.
– Det har handlat om att sätta ord på sina känslor och jag tror vi män har ett problem med det, att prata om våra emotionella problem. För mig var det att lära mig förstå att sårbarhet är ett tecken på styrka och inte ett tecken på svaghet. Det var mycket jag behövde lära mig på ett psykologiskt plan för att ta mig igenom och förstå det trauma jag har varit med om.

Sedan han återvände till isen har Oliver Kylington svarat för två mål och tre poäng av elva matcher för sitt Flames.

Se hela intervjun med Kylington i videospelaren ovan.

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
fredag 03 maj
01:00 Nashville Predators - Vancouver Canucks NHL
lördag 04 maj
04:00 Vegas Golden Knights - Dallas Stars NHL
12:00 Schweiz - Finland Czech Hockey Games
16:00 Tjeckien - Sverige Czech Hockey Games
söndag 05 maj
02:00 Boston Bruins - Toronto Maple Leafs NHL
12:00 Sverige - Finland Czech Hockey Games
16:00 Tjeckien - Schweiz Czech Hockey Games
fredag 10 maj
16:20 Schweiz - Norge VM
16:20 Slovakien - Tyskland VM
20:20 Tjeckien - Finland VM
20:20 Sverige - USA VM