Mörrum vann mot Alvesta
Hockeyettan

Alvesta vann – klart för kval

Alvesta har spelat bra i Vårettan södra herr, och är nu klart för kval. Det trots förlust på söndagen, 8-9 (2-4, 3-3, 3-2), på bortaplan mot Mörrum.

Mörrum hade övertaget i första perioden. Laget inledde målskyttet efter 3.17 genom Hugo Frylén, och gick upp till 2-0. Alvesta kom tillbaka och kvitterade.

Innan perioden var över hade Mörrum dock ryckt åt sig ledningen med 4-2. Andra perioden slutade 3-3 och ställningen efter två perioder var 7-5.

I tredje perioden var det i stället Alvesta som hade greppet. Laget vann perioden med 2-3 men Mörrum kunde hålla undan och vinna matchen med 9-8.

Khalid Ibrahim gjorde ett mål för Mörrum och fyra målgivande passningar, Adam Bäckstrand stod för ett mål och tre assists och Elliot Stahmann gjorde ett mål och spelade dessutom fram till två mål. Ebbe Fjellström gjorde två mål och en assist, Victor Widlund gjorde ett mål och spelade fram till två mål och Victor Lindman gjorde två mål och spelade dessutom fram till ett mål för Alvesta.

Det här var Mörrums femte uddamålsseger den här säsongen. Förlusten var också Alvestas andra uddamålsförlust.

Resultaten i sista omgången innebär att Mörrum slutar på fjärde plats och Alvesta på tredje plats.