Bröt trenden – avgjorde med fem (!) sekunder kvar

Leksand har gått från att vara ett av seriens bästa lag, till att vara ett av seriens sämsta lag. Under lördagen vände man dock trenden – efter att ha avgjort mot Luleå med fem sekunder kvar.
– Det var skönt för oss, det behövde vi efter sju bedrövelser, säger Challe Berglund i TV4.

Precis som tidigare hemmamatcher var Leksand spelförande och spenderade stora delar av tiden i motståndarnas zon.

Men precis som tidigare var det också motståndarna som fick utdelningen. Frederic Allard sköt 1-0 till Luleå redan efter 30 sekunder, ett mål som är talande för Leksands form den senaste tiden.

Dalalaget tryckte på och hade flera stora chanser, men pucken vill inte in.

Efter stark press i den andra perioden från Leksand vände spelet, och Pontus Andreasson dundrade in 2-0.

Fick utvisning för filmning

Men när Jesper Sellgren fick en utvisning för filmning, då vände det mesta för Leksand. I det efterföljande powerplayet kom då ett 2-1-mål, något som kan ha blivit den stora vändpunkten för Leksand.

Peter Cehlarik hittade nät, och av bara farten kom också 2-2 strax därefter av Max Veronneau. När Leksand sedan hamnade i ett fyra minuter långt boxplay, då slog man till igen.

Cehlarik hittade rätt med sitt andra mål för kvällen och Leksand var helt plötsligt i ledningen. Men glädjen var kortvarig då Pontus Andreasson strax därefter kvitterade till 3-3.

Veronneau klev fram

I den tredje perioden var frågan: En åttonde raka förlust – eller ett välbehövligt trendbrott?

Då, med fem sekunder kvar, klev Max Veronneau fram och avgjorde och sköt tre blytunga poäng till Leksand.

TV: Auston Matthews snyggaste mål 2021-2023