Mjölby förlorade mot Troja/Ljungby
Hockeyettan

Troja/Ljungby besegrade Mjölby och toppar nu tabellen

Segern mot Mjölby på bortaplan innebär att Troja/Ljungby nu är serieledare i Vårettan södra herr, en poäng före Borås. Troja/Ljungby vann med 2-1 (1-0, 0-0, 0-1, 1-0) efter förlängning. Mjölby ligger på åttonde plats i tabellen.

Emil Ekholm stod för Troja/Ljungbys avgörande mål 4.46 in i förlängningen.

Det här innebär att Troja/Ljungby nu har fem segrar i följd i Vårettan södra herr, och har sex raka segrar på bortaplan.

Troja/Ljungby tog ledningen efter nio minuters spel, genom Atte Karppinen framspelad av Dennis Fröland och Oscar Nordin.

Andra perioden blev mållös. 2.31 in i tredje perioden nätade Mjölbys William Strand framspelad av Christoffer Rapp och Tom Eriksson och kvitterade för Mjölby. I förlängningen tog det 4.46 innan Troja/Ljungby avgjorde till 1-2. Matchvinnare för bortalaget blev Emil Ekholm, på pass av Calle Wäng och Dennis Fröland.

Det här var Mjölbys sjätte uddamålsförlust den här säsongen. Det var även Troja/Ljungbys tredje uddamålsseger.

Nästa motstånd för Mjölby är Segeltorp. Troja/Ljungby tar sig an Forshaga hemma. Båda matcherna spelas söndag 25 februari 16.00.