Philip Broberg har blivit skadad.
Foto: Bildbyrån/USA Today Sports
NHL

Philip Broberg skadad – alldeles innan trade deadline

ANNONS

Philip Broberg ryktas bli trejdad av Edmonton Oilers inför trade deadline den 8 mars. Nu har den svenske backen dock åkt på en skada som kommer att tvinga honom till ett uppehåll på två till tre veckor, rapporterar The Athletic.

Philip Broberg har varit ett namn på mångas läppar inför årets trade deadline. Detta sedan han och Edmonton Oilers tycks ha kommit till ett gemensamt beslut om att det är dags att gå i skilda riktningar.

22-åringen från Örebro, draftad som åttonde spelare av Oilers i första rundan 2019, spelade tio NHL-matcher tidigt på säsongen, men skickades efter det till AHL för spel med farmarlaget Bakersfield Condors. Där blev han tidigare i månaden skadad och har nu missat lagets fem senaste matcher.

Enligt Daniel Nugent-Bowman på The Athletic handlar det om en mindre blödning som han nu fått behandling för i Edmonton.

Intresset för att värva Philip Broberg har rapporterats vara stort. Edmonton Oilers ska dock ha gjort klart för alla klubbar som hört av sig att man inte är villiga att släppa honom i utbyte för en spelare som sitter på utgående kontrakt och kan lämna klubben som unrestricted free agent i sommar. 

Broberg, som spelade för AIK och Skellefteå innan flytten till Nordamerika 2021, har stått för 19 poäng (1+18) på 29 matcher i AHL så här långt. Under sina tre säsonger i Oilers organisation har det blivit två mål och elva poäng på 79 NHL-matcher.


TV: Det bästa från Marcus Pettersson 2023/24

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
fredag 03 maj
01:00 Nashville Predators - Vancouver Canucks NHL
lördag 04 maj
04:00 Vegas Golden Knights - Dallas Stars NHL
12:00 Schweiz - Finland Czech Hockey Games
16:00 Tjeckien - Sverige Czech Hockey Games
söndag 05 maj
02:00 Boston Bruins - Toronto Maple Leafs NHL
12:00 Sverige - Finland Czech Hockey Games
16:00 Tjeckien - Schweiz Czech Hockey Games
fredag 10 maj
16:20 Schweiz - Norge VM
16:20 Slovakien - Tyskland VM
20:20 Tjeckien - Finland VM
20:20 Sverige - USA VM