Erik Andersson.
Foto: Bildbyrån
SHL

Erik Andersson kan bli lösningen på backkrisen för Timrå IK

ANNONS

Timrå IK har drabbats av flera skador på backuppsättningen. Huvudtränare Ante Karlsson kan nu ha hittat krislösningen bland lagets forwards.
Erik Andersson kan ta klivet ner på backplats, rapporterar Sundsvalls Tidning.

Timrå ser ut att sakna tre ordinarie backar i laguppställningen till torsdagens match mot HV71. Per Svensson är borta resten av grundserien, samtidigt som Axel Rindell och Joonas Lyytinen dras med skadebekymmer. 

Då kan Timrås tränare Ante Karlsson ha hittat en lösning på backkrisen – i det egna lagets forwardsuppsättning. Erik Andersson kan ta klivet ner till backplats. 

– Det är kanske inte vad jag trodde när säsongen började, men det är en rolig utmaning. Jag har spelat på alla positioner i anfallet, nu kliver jag ned som back så får vi se hur man klarar av det. Det ska bli spännande, säger Andersson till Sundsvalls Tidning.

Andersson spelade back under måndagsträningen, men redan under matchen mot Modo var Andersson nere och spelade på backpositionen. 

“Får hålla det enkelt”

Den 29-årige forwarden berättar att senast han spelade back troligtvis var under junioråren, men han ställer sig ändå positivt till utmaningen. 

– Det är inget man har i färskt minne, men jag tänker att man får hålla det enkelt och använda det spelsinne man har, försöka ligga rätt och göra det bästa av situationen, säger Andersson.

Timrås tränare berättar att han känner sig trygg med att ha Andersson på backen som vikarie.

– Erik är dels en duktig skridskoåkare, han är duktig på att täcka pucken när han vinner den i egen zon och på att antingen åka med den eller spela sig ur situationen. Jag är helt övertygad om att han kommer att göra det bra, säger Karlsson.

Timrå har också en back utlånad till Sundsvall Hockey, i Emil Melander. Han skulle kunna kallas tillbaka, men eftersom att transferfönstret är stängt kan han inte gå tillbaka till Sundsvall igen i så fall. 

Erik Andersson har den här säsongen hittills gjort fem poäng på 43 matcher.


TV: Det bästa från Elias Petterssons säsong

 

 

 

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
måndag 20 maj
16:20 Sverige - Frankrike VM
16:20 Storbritannien - Norge VM
20:20 Kazakstan - Polen VM
20:20 Finland - Danmark VM
tisdag 21 maj
03:00 Vancouver Canucks - Edmonton Oilers NHL
12:20 Frankrike - Tyskland VM
12:20 Österrike - Storbritannien VM
16:20 Kanada - Tjeckien VM
16:20 Lettland - USA VM
20:20 Sverige - Slovakien VM
20:20 Finland - Schweiz VM
torsdag 23 maj
02:00 New York Rangers - Florida Panthers NHL
lördag 25 maj
02:00 New York Rangers - Florida Panthers NHL
söndag 26 maj
21:00 Florida Panthers - New York Rangers NHL