Olofströms IK vann mot Troja/Ljungby
Montage
Matchrapport

Olofström vinnare mot Troja/Ljungby – avgjorde i förlängningen

ANNONS

Matchen i J20 Region syd Topp 6 herr mellan hemmalaget Olofström och gästande Troja/Ljungby var oavgjord vid full tid, 2-2. Först i förlängningen kom avgörandet, där Olofström spikade segerresultatet, 3-2 (0-1, 2-0, 0-1, 1-0). Rasmus Nilsson stod för det avgörande målet i förlängningen och blev matchhjälte för Olofström.

– En tät och tuff match där jag tycker vi för spelet men har lite svårt att trycka dit pucken i de avgörande lägena. I sudden avgör Rasmus Nilsson med ett oerhört vacker mål, kommenterade Olofströms huvudtränare Roger Jönsson.

Troja/Ljungbys tränare Ted Nilsson tyckte så här om matchen:

– Överlag en helt okej borta match. Vi kommer ut jättebra i första perioden och ha bra kontroll på grejerna. Raka motsatsen i andra perioden där vi har en sämre period på 10 minuter vilket resulterat att vi får väldigt långt lag hela perioden. Starkt av grabbarna att ladda om i periodpausen och kriga sig tillbaka till 2-2. Såklart tråkigt att vi inte lyckades knipa extra poängen i förläggning men sett till matchen så får vi vara tillfreds med en pinne idag. Vi tar med oss ett stark boxplay där vi höll tätt och gjorde bra saker och sedan att vi lyckas hänga ytterligare ett mål i powerplay. Nya tag på tisdag då vi möter Halmstad-Hammers i Ljungby Arena.

Troja/Ljungby tog ledningen efter tolv minuters spel, genom Filip Jaselius Däveskog framspelad av Valter Johansson och Arvid Fagerberg. Efter 8.45 i andra perioden slog Johan Fransson till, på pass av Ludwig Lönqvist och Jonathan Stark och kvitterade för Olofström.

Ludwig Lönqvist gjorde dessutom 2-1 efter 15.28 framspelad av Mathias Ingemann Larsen och Rasmus Nilsson.

2.17 in i tredje perioden slog Eric Turnéus till på pass av Erik Andersson och kvitterade för Troja/Ljungby. I förlängningen tog det 2.20 innan Olofström avgjorde till 3-2. Stor matchhjälte blev Rasmus Nilsson, på pass av Elvis Sjölin.

Olofström har tre segrar och två förluster och 18–17 i målskillnad på de senaste fem matcherna, medan Troja/Ljungby har två vinster och tre förluster och 15–14 i målskillnad. Det här var Olofströms tredje uddamålsseger den här säsongen. Förlusten var också Troja/Ljungbys fjärde uddamålsförlust.

Olofström stannar därmed på andra plats, och Troja/Ljungby på femte plats, i tabellen.

På tisdag 13 februari 19.00 spelar Olofström borta mot Karlskrona, och Troja/Ljungby hemma mot Halmstad HF.

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
torsdag 02 maj
18:00 Tjeckien - Finland Czech Hockey Games
19:45 Sverige - Schweiz Czech Hockey Games
fredag 03 maj
02:00 Toronto Maple Leafs - Boston Bruins NHL
01:00 Nashville Predators - Vancouver Canucks NHL
lördag 04 maj
04:00 Vegas Golden Knights - Dallas Stars NHL
12:00 Schweiz - Finland Czech Hockey Games
16:00 Tjeckien - Sverige Czech Hockey Games
söndag 05 maj
12:00 Sverige - Finland Czech Hockey Games
16:00 Tjeckien - Schweiz Czech Hockey Games