Elias Pettersson och Brock Boeser sköt segern till Vancouver Canucks

Elias Pettersson kan inte sluta göra mål.
I natt blev han hjälte igen med 2+1 samt det avgörande målet i förlängningen när Vancouver vände 1-4 till seger 5-4 mot Columbus.

Vancouver Canucks lyckades vända 1-4-underläge till seger 5-4 i natt mot Columbus Blue Jackets för att fortsätta vara det bästa laget i NHL den här säsongen.

Det kan de tacka Elias Pettersson och Brock Boeser för. Stjärnduon sköt nämligen alla fem målen i segern.

Boeser hade gjort Vancouvers enda mål inför den tredje perioden då de låg under med 4-1 med 20 minuter kvar. Men Canucks fick då spela powerplay och där är de oerhört giftiga.

Svenske superstjärnan Elias Pettersson startade vändningen då han pricksköt in 2-4-målet i starten av den tredje perioden. Boeser sköt sedan både 3-4 och 4-4 för att fullborda sitt hattrick. Pettersson spelade fram till Boesers kvitteringsmål.

Pettersson startade vändningen och det var också han som skulle avsluta den. Han höll sig nämligen framme vid målet och kunde peta in det matchvinnande 5-4-målet i förlängningen efter passning av just Boeser.

– Det säger en hel del om killarna vi har och att vi aldrig ger upp. Vi har fortfarande mindsetet att vi kan komma tillbaka men sedan vill vi inte fortsätta hamna i de situationerna att vi måste vända, säger Boeser efter vinsten.

Pettersson om Boeser: “Superglad för honom”

I och med sitt hattrick har Brock Boeser nu gjort 30 mål den här säsongen och det är första gången i karriären som han når den noteringen. Han gjorde 29 mål under sin rookiesäsongen 2017/18 men har nu äntligen lyckats passera 30-målsgränsen.

– Jag vet inte om jag har tagit in det än. Men det betyder mycket. Det är naturligtvis något som jag har velat göra en längre tid och jag hade inte kunnat göra det utan mina lagkamrater, säger han.

Elias Pettersson är då en av dem som är med i hyllningskören för Boeser.

– Jag är väldigt glad för hans skull. Alla vet vad han har gått igenom och att han har lyckats göra det han gör den här säsongen är grymt att se. Jag är superglad för honom.

Pettersson har nu skjutit nio matchvinnande mål den här säsongen vilket är delat fjärde bäst i Canucks historia. Pavel Bure sköt också nio matchavgörande under en säsong vid två tillfällen. De enda som har varit bättre än Pettersson i Canucks är Markus Näslund med tolv GWGs under säsongen 2002/03, Geoff Courtnall med elva avgörande mål 1992/93 och Daniel Sedin som sköt tio matchvinnande mål 2010/11.

Vancouver Canucks – Columbus Blue Jackets 5–4 OT (0-0,1-4,3-0,1-0)

Vancouver: Brock Boeser 3 (30), Elias Pettersson 2 (27).
Columbus: Alexandre Texier (8), Sean Kuraly (7), Jake Bean (4), Kirill Martjenko (15).