NHL

Edmonton Oilers närmar sig tidernas vinstrekord

ANNONS

Connor McDavid och Leon Draisaitl hade uppvisning i natt. 
Edmonton Oilers förlänger då sin vinstsvit till 16 matcher – och är bara en vinst från alla tiders NHL-rekord för vinster i rad. 

I början av säsongen var det krisrubriker kring Edmonton Oilers

Men nu är det en helt annan story. 

Edmonton har blivit en otrolig vinstmaskin som går som tåget och stormar fram i NHL där de gått från botten till att nu vara på väg mot en självklar slutspelsplats. 

I natt tog Oilers en ny vinst då de besegrade Nashville Predators med 4-1 efter att superstjärnorna lett vägen. Connor McDavid låg bakom alla målen i segern med 1+3 och Leon Draisaitl var bara snäppet bakom med 1+2. 

Nattens resultat gör att Edmonton nu har vunnit 16 matcher i rad och de är då bara en vinst ifrån alla tiders NHL-rekord som sattes 1993 av Pittsburgh Penguins då de vann 17 matcher i rad. 

– Spelarna känner till rekordet bara för att ni pratar om det och det tas upp i media men vi pratar inte om det inom laget. Visst, det kanske finns i bakhuvudet hos spelarna men även om det låter tråkigt så tar vi bara en match i taget och tittar bara mot nästa motstånd. Det känns bra att vinna varje match, oavsett hur många i rad det är, säger Edmontons tränare Kris Knoblauch i natt.

Då kan Edmonton tangera rekordet

För Nashville Predators blev det dock ingen match att minnas. Tidigare den här säsongen vann de med 5-2 över Edmonton men trots att de vann skotten med 29-21 i natt så lyckades de bara göra ett mål i förlusten. 

Lagets svenske stjärna Filip Forsberg var då ändå nöjd med prestationen trots förlusten. 

– Vi vet självklart vad det är för lag. Det spelar ingen roll om de har vunnit 16 i rad eller om de har förlorat mycket som de gjorde i början när vi mötte dem. Vi vet vad de har för styrka och vi vet hur vi ska besegra dem. Jag tycker att vi gjorde allt vi kunde – förutom att göra mål, säger Forsberg. 

Edmonton Oilers nästa match spelas den sjätte februari, efter All Star-uppehållet, då de möter regerande Stanley Cup-mästarna Vegas Golden Knights i jakten på att tangera rekordet.  

Edmonton Oilers – Nashville Predators 4–1 (1-0,1-0,2-1) 

Edmonton: Ryan Nugent-Hopkins (12), Leon Draisaitl (23), Connor McDavid (20), Zach Hyman (30).
Nashville: Colton Sissons (13).

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
fredag 03 maj
01:00 Nashville Predators - Vancouver Canucks NHL
lördag 04 maj
04:00 Vegas Golden Knights - Dallas Stars NHL
12:00 Schweiz - Finland Czech Hockey Games
16:00 Tjeckien - Sverige Czech Hockey Games
söndag 05 maj
02:00 Boston Bruins - Toronto Maple Leafs NHL
12:00 Sverige - Finland Czech Hockey Games
16:00 Tjeckien - Schweiz Czech Hockey Games
fredag 10 maj
16:20 Schweiz - Norge VM
16:20 Slovakien - Tyskland VM
20:20 Tjeckien - Finland VM
20:20 Sverige - USA VM