Alex Formenton har överlämnat sig till polisen.
Foto: Bildbyrån/USA Today Sports/Imago Sportfoto
Nyhet

Alex Formenton överlämnar sig till polisen – efter anklagelse om våldtäkt

ANNONS

Den NHL-meriterade forwarden Alex Formenton överlämnade sig under söndagen till polisen i kanadensiska London. Därmed blev han den första spelaren från 2018 års JVM-guldlag att tillkännage sig kring den våldtäkt som misstänks ha ägt rum i samband med en bankett samma år.
“Alex kommer kraftfullt att försvara sin oskuld och ber att folk inte ska döma honom på förhand utan att ha hört all bevisning”, skriver hans juridiska ombud i ett uttalande.

Det var tidigare i veckan som polisen i London, Ontario, bad fem spelare från det kanadensiska JVM-lag som vann guld i Buffalo 2018 att ge sig till känna och infinna sig på polisstationen. Bakgrunden till det är den anklagelse om våldtäkt som utretts av polisen i samma stad det senaste året.

Våldtäkten misstänks ha ägt rum sommaren 2018 i samband med en bankett som hölls i London.

Under den senaste veckan har flera NHL-spelare beviljats ledighet av sina klubbar, utan att någon förklaring getts. Detta gäller även forwarden Alex Formenton, 24, som de senaste två säsongerna spelat för schweiziska Ambri-Piotta. På söndagen blev den tidigare Ottawa Senators-spelaren den första medlemmen från JVM-laget att överlämna sig till polisen.

Alex Formenton kommer kraftfullt att försvara sin oskuld och ber att folk inte ska döma honom på förhand utan att ha hört all bevisning”, sade hans juridiska ombud i ett uttalande som spreds i kanadensiska medier.

Det var i april 2022 som kvinnan som misstänks ha blivit utsatt för våldtäkten lämnade in en anmälan mot det kanadensiska ishockeyförbundet Hockey Canada och åtta icke-namngivna män. 

I sitt vittnesmål har kvinnan, som var 20 år vid tidpunkten, berättat att hon följt med en man till ett hotellrum där de ska ha haft sex efter samtycke. Mannen ska i samband med det hade bjudit in sju andra män på hotellrummet där de under flera timmar ska ha haft sex med kvinnan utan samtycke. Kvinnan var för påverkad av alkohol för att kunna göra motstånd, har hon uppgett.

Polisen i London har varit förtegen om vilka sorts bevis förundersökningen har frambringat, men meddelat att man kommer att hålla en presskonferens kring ärendet den 5 februari.


 

Den här artikeln handlar om: