Fabian Lysell.
Foto: Zuma Press
AHL

Fyra assist av Fabian Lysell i natt – poängbäste svensk i AHL

ANNONS

Efter att ha lämnat förra helgens matcher poänglös var Fabian Lysell tillbaka i protokollet i natt via fyra assist i Providences 6–3-seger över Bridgeport.
Nu är 21-åringen den poängbäste svensken i AHL.
– Hans produktion har börjat komma igång, konstaterar tränaren Ryan Mougenel.

Fabian Lysell har fått ordentlig fart på sin poängproduktion den senaste månaden. Från jul fram till mitten av januari hade den svenske talangen en poängsvit på åtta matcher, där han samlade på sig totalt elva poäng.

Förra helgen lämnade Lysell matcherna mot Syracuse och Bridgeport poänglös, men när Bridgeport under natten till lördag, svensk tid, återigen gästade Providence så var 21-årinen tillbaka i poängprotokollet.

Lysell noterades för inte mindre än fyra assist i 6–3-segern,

– Fabian gör två väldigt speciella assist och gör ett riktigt bra jobb. Hans produktion har börjat komma igång, säger tränaren Ryan Mougenel i ett videoklipp på Providences sociala medier.

“Vi vill att han ska skjuta mer”

21-åringen har nu producerat elva mål och totalt 34 poäng på 38 matcher i AHL den här säsongen. Med den noteringen är han den just nu poängbäste svensken i farmarligan denna säsong.

– Han är både en framspelare och en målskytt. Han kan hitta sina lagkamrater, men vi vill att han ska skjuta mer. Han har ett fantastiskt skott som han lagt mycket tid på. Just nu är han kanske lite mer av en playmaker, säger Mougenel.

Lysell toppar den svenska poängligan en poäng före Samuel Fagemo och tre poäng före Jonatan Berggren. Den sistnämnde stod för två mål och en assist i Grand Rapids 3–0-seger över Belleville under natten till lördag, svensk tid. 


TV: Alla mål från nattens NHL-matcher

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
fredag 14 juni
02:00 Edmonton Oilers - Florida Panthers NHL
söndag 16 juni
02:00 Edmonton Oilers - Florida Panthers NHL