Björklöven tar en tung hemmaseger.
HockeyAllsvenskan

Melker Thelin håller nollan – Björklöven bryter tunga hemmatrenden

Björklöven supportrarna höll upp en banderoll med en uppmaning till laget inför kvällens match.
Då såg “Löven” till att bryta den tunga hemmatrenden och vinna med 1-0 mot Södertälje sedan 18-årige Melker Thelin hållit nollan.
– Den här segern betyder jättemycket för arbetsron i Björklöven, säger TV4-experten Sanny Lindström.

IF Björklöven har haft det tufft en längre tid med fem raka förluster hemma i Winpos Arena och de hade inte tagit en enda trepoängare den 22 november. Då lyfte supportrarna upp en banderoll inför kvällens match mot Södertälje SK där budskapet löd:

"Med obefintlig kravnivå i träsket vi kommer härva på"

Efter markeringen från supportrarna klev dock Björklöven ut och bröt på den tunga trenden genom att vinna med 1-0.

Nick Schilkey sköt matchens enda mål

“Löven” var det bättre laget i första perioden men det stod fortsatt 0-0. I den andra perioden så lyfte SSK sitt spel – men då kom målet för hemmalaget. Med bara fem minuter kvar att spela kom fjolårets poängkung Nick Schilkey i ett friläge mot SSK:s inlånade målvakt Olle Eriksson Ek

Schilkey blev först neddragen i friläget och domarna höjde armen för en avvaktande utvisning. Men Nick Schilkey ställde sig upp och fortsatte åka och kunde då skjuta in 1-0 för Björklöven.

Det blev heta känslor i matchen efter ett par tacklingar men 1-0 stod sig efter 40 minuter.

– Jag tycker att vi har gjort en väldigt bra bortamatch. Vi skapar väldigt mycket chanser i andra perioden så det är surt att vi ligger under, säger SSK-tränaren Magnus Bogren till TV4 i pausen.

Trendbrott för “Löven” – Melker Thelin håller nollan

I den tredje perioden kunde Södertälje då lyfta upp sitt spel i jakten på en kvittering men då stod Björklövens målvakt Melker Thelin pall och räddade gång på gång.

JVM-kollegan Hugo Hävelid höll nollan i Djurgårdens 3-0-vinst mot Brynäs tidigare under fredagen och Thelin ville då inte vara sämre utan 18-åringen såg till att hålla tätt resten av matchen. Melker Thelin räddade alla 29 skott som han fick på sig för att hålla sin första nolla i HockeyAllsvenskan.

– Han gör en jättebra insats, är lugn och trygg i spelet. Kul för Thelin att visa när han får chansen att han är en duktig målvakt som bör få fler chanser framöver, säger TV4-experten Sanny Lindström

Björklöven kunde hålla undan i slutet av matchen och vinna med 1-0 och de tar därmed sin första trepoängare hemma i Umeå på över två månader.

– Det är sjukt skönt. Vi har jobbat för det här hur länge som helst. Det är riktigt skönt att få en trepoängare nu och ha någonting att bygga vidare på, säger Thelin till TV4 och fortsätter:
– Det är såklart jätteroligt att hålla nollan. Jag har jobbat hårt för det också så det är riktigt skönt att det klickar i dag.

Segern gör att “Löven” närmar sig SSK i tabellen. Södertälje ligger trea på 65 poäng men Björklöven är fyra, bara en poäng bakom SSK, på 64 poäng.

Björklöven – Södertälje 1–0 (0-0,1-0,0-0)

Björklöven: Nick Schilkey.