Kyle Topping får matchstraff – för en crosscheckning på tekning

Kyle Topping fick matchstraff efter att ha delat ut en crosschecking högt upp på BIK-kaptenen Gustaf Franzén i samband med en tekning.
Efter matchstraffet kunde Karlskoga vinna matchen med 3-2.
– Det är naturligtvis inte där du ska vara med din klubba direkt efter en tekning, säger TV4-experten Fredrik Söderström.

Det stod 1-1 i rivalmötet mellan BIK Karlskoga och Västerås IK inför den tredje perioden.

Redan efter 40 sekunders spel i tredje perioden hettade det då till mellan rivalerna. Karlskoga hade en tekning i offensiv zon och lagkaptenen Gustaf Franzén vinner då tekningen.

I samband med tekningen lyfter Kyle Topping upp sin klubba och delar ut en crosschecking som tar högt upp på Franzén som faller till isen. Domarna tog det större straffet på Topping och efter videogranskning fastställdes beslutet och VIK-stjärnan fick lämna med ett matchstraff.

“Kyle Topping har spelat färdigt”

– Franzén vinner tekningen men Topping trycker till Franzén direkt efter tekningen. Kyle Topping, en av Västerås absoluta nyckelspelare har spelat färdigt, säger TV4:s kommentator Richard Hermansson.

– Det är naturligtvis inte där du ska vara med din klubba direkt efter en tekning, säger experten Fredrik Söderström.

Kyle Topping har varit en av ligans främsta spelare den här säsongen med 16 mål och 30 poäng på 26 matcher. Han ligger därmed fyra i skytteligan samt har femte bäst poängsnitt av alla spelare i HockeyAllsvenskan. Han har tidigare varit avstängd fem matcher för att ha crosscheckat en domare i höstas.

I det efterföljande powerplay-spelet kunde Jesper Kokkonen göra mål för Karlskoga och hemmalaget tog då ledningen. I spel fem-mot-fem kunde dock Västerås kvittera till 2-2 genom backen Alexander Lindelöf

Karlskoga kunde dock se till att återta ledningen då Rikard Olsén blev målskytt för andra gången i matchen. BIK höll därefter tätt och kunde vinna med 3-2.

Karlskoga – Västerås 3–2 (0-0,1-1,2-1)

Karlskoga: Rikard Olsén 2, Jesper Kokkonen.
Västerås: Shane Gersich, Alexander Lindelöf.

TV: Söderblom olycklig mot Seattle – släppte in bisarrt mål i förlusten