Djurgården besegrar Brynäs trots Claras superräddning.
HockeyAllsvenskan

Damian Clara med superräddning – då nollades Brynäs av Djurgården

Damian Clara stod för en superräddning i kvällens stormöte mellan Djurgården och Brynäs.
Men det kunde inte rädda Brynäs som blev nollade då Djurgården vinner toppmatchen med 3-0.

HockeyAllsvenskans “Superfredag” inleddes med klassikermötet mellan Djurgården och Brynäs på Hovet. Djurgården kunde då ta en prestigeseger genom att vinna med 3-0 efter en riktigt stark tredje period.

Det dröjde väldigt länge innan det första målet skulle komma. Men precis innan den andra perioden var slut trodde nästan hela arenan att Djurgården skulle ta ledningen med 1-0.

Backen Edvin Hammarlund var med uppe i anfallet och spelade över till Frederik Schlyter som hade helt öppet mål men då dök Brynäsmålvakten Damian Clara och lyckades stoppa pucken, inte bara en gång utan två gånger.

– Det är en jätteräddning! Vilken räddning från Clara. Han tar den med insidan av klubbhandsken, säger TV4-kommentatorn Tobias Carlsson innan expertkommentatorn Johan Tornberg fyller i:
– Det är öppet mål och så tar han den. Det är årets räddning. Herregud, att han är på den, säger Tornberg.

Brynäs var tacksamma över att Clara räddade då det innebar att det fortsatt stod 0-0 inför tredje perioden.

– Det är skönt, fantastiskt. Djävulskt viktigt att han räddar den. Så jävla skönt att han räddar oss där, det är för dåligt av oss. Vi går bort oss, säger Brynäskaptenen Johan Larsson

Djurgården avgjorde i tredje perioden – Hävelid höll nollan

Men i den tredje perioden så kunde Djurgården bryta dödläget. Brynäsbacken Simon Bertilsson drog på sig en utvisning och i powerplay klev då stjärnan Linus Klasen fram och sköt 1-0 till DIF då de slutligen fick hål på Clara.

Edvin Hammarlund fick sedan också revanschera sig själv efter missen i slutet av mittperioden då han sköt ett skott från blålinjen som gick i nät och Djurgården hade tagit ledningen med 2-0.

17-årige junioren Linus Eriksson kunde sedan punktera matchen med 3-0 efter ett skott i krysset. Det är hans andra mål i HockeyAllsvenskan. Brynäs hade stundtals press mot DIF-målet men JVM-målvakten Hugo Hävelid stod för en toppenmatch för Djurgården.

Brynäs vann skotten med 36-28 men Djurgården vinner alltså matchen med 3-0 sedan Hävelid räddat alla skott och hållit nollan i matchen.

Djurgården har därmed vunnit två av tre matcher mot Brynäs den här säsongen. Avståndet mellan lagen minskar nu också då tvåan Djurgården är sex poäng bakom serieledande Brynäs.

Djurgården – Brynäs 3–0 (0-0,0-0,3-0)

Djurgården: Linus Klasen, Edvin Hammarlund, Linus Eriksson.